Skocz do zawartości

Przegląd sezonu 2011

slawgo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 225
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
guziczków sporo i ciekawe, ale ich stan w niektórych przypadkach tragiczny i jak na moje oko to ta oliwka dopełnia dzieła zniszczenia ;)

według mnie - choć na pewno większość się ze mną nie zgodzi - po oliwce fanty tracą urok - ciemnieją i jak dle mnie robią się mało atrakcyjne. to ja już wolę polerowanie miękką szmatką tylko, że to wymaga znacznie więcej roboty.

dobra, wyraziłem się nieprecyzyjnie - oliwka na pewno nie zrobiła tego co zrobiono niektórym z tych guzików.

a co do oliwki to tylko mój pogląd - fanty robią się po niej brzydkie i nawet patyna traci urok i uważam że szał w stylu oliwka jest dobra na wszystko" jest grubo przesadzony - kilka drobiazgów na próbę moczę od kilku miesięcy i efekty mizerne - może oliwka z biedronki za słaba? ;)

a już na koniec dodam, że pewne doświadczenie w konserwacji zdobyłem więc proszę bez takich o pucowaniu historii" bo jeśli dla kolegi polerowanie oznacza tyle co tarcie do gołej blachy to do porozumienia nigdy nie dojdziemy.

Niestety matka ziemia to nie fabryka guzików. Przeważnie stan ich jest opłakany. Chemia używana na polach, pługi, brony, talerze oraz inne maszyny rolnicze dopełniają dzieła zniszczenia. My staramy się mniej lub bardziej ingerować w ich końcowy stan(ja jestem za opcją mniej")
I tak jak to zwykle u nas w kraju ....gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania.....jednemu mogą się podobać moje fanty....innemu nie.
Do kolegi Szybkizpodlasia ....TAK wystawiam fanty na allegro i nie widzę w tym nic zdrożnego ....wystawiam wszystko co nie pasuje do mojej kolekcji, co mnie nie interesuje.....może kogoś ucieszy jakiś guzik (lub co innego), który znalazłem. Moje fanty uzupełnią jego kolekcję....a mi przyniesie częściowy zwrot poniesionych kosztów....oraz możliwość kontynuowania pasji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie