andrzej96 Napisano 22 Grudzień 2011 Autor Napisano 22 Grudzień 2011 Witam wszystkich,mam problem z zakupem nowego wykrywacza ponieważ trochę czytałem na temat sprzętu ale kumple doradzają mi całkiem co innego.Chodzi mi o wykrywkę do militarki tak trochę głębiej najlepiej coś wszechstronnego.Mój budżet to 5.000zł.
tyfus Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 andrzej96 - prośba na przyszłość - bardziej konkretnie tytułuj wątki proszę, np. wykrywacz na militarkę do 5.000 złdziękuję
RAJTAR Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Jeżeli chcesz coś dobrego na militarkę to proponuję Ci White's 3900 D Pro i jeszcze Ci zostanie na udanego sylwestra , a jeżeli nie zależy Ci na noworocznym pląsaniu to możesz kupić coś uniwersalnego np. F75 ltd albo Tekneticsa T2 se.życzę dobrego wyboru i udanego sylwestra.
talgo Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Taa a F75 tak się nadaje do militarki jak odkurzacz do zamiataniaprzy swoim rozjeżdżającym się statyku
RAJTAR Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 ajlepiej coś wszechstronnego.Mój budżet to 5.000zł."talgo ja wiem ,że okres przedświąteczny ale nie bądź renifer , czytaj uważnie ;)
krank Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Zobacz sobie White'sa 3900 D PRO Plus lub White'sa MXT... Panowie proszę na temat...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 13:51 23-12-2011
talgo Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Dobre Rajtar z tym reniferem a wracając do tematu z typowych wykrywek na statyku nic ci Krank nie pociągnie głębiej niż Whites 5900 potem pozostają ci TM lub ramaaczkolwiek z taką kwotą nie wiem czy nie skusił bym się na V3 o ile lubisz grzebać w ustawieniach
RAJTAR Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 w sumie to V3 to niezły pomysł , w kwocie posiadanej kolega się zmieści.Zdrowych , wesołych i wora fantów z pod każdej choinki w Nowym Roku !
fuks_ag Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Zima idzie , mróz ziemię zetnie, poczekaj sobie do wiosny i zapodaj LORENZA za 9000PLN , Masz już piątkę to i dołóż na dziewiątkę. Jak sie bawić to na maxa:) Czego sobie i wszystkim Wam życzę:)
prymek7 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Militarka to bardzo szerokie pojęcie:- może to być Chryszczata w Bieszczadach ( 100 000 łusek , 100 000 kulek szrapnelowych , 100 000 kawałków pierścieni z pocisków )- mierzeja wiślana czy Tomaszów Lubelski - miejsce kapitulacji- Sławków ( Austerlitz ) w Czechach - może wał pomorski itdPoza tym: chodzi mi o wykrywkę do militarki tak trochę głębiej najlepiej coś wszechstronnego.Mój budżet to 5.000zł "Takie pytania mrożą mi krew w żyłach - a wy mu ciśniecie f75 czy v3
talgo Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 ale co że V3 przecież szuka sprzętu uniwersalnegoa nie tylko ALLa na militarke
andrzej96 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Napisano 23 Grudzień 2011 ta toście bracia mnie pouczyli jak ta lala,jedynie opier... usłyszałem.ok chylę czoła szukam WYKRYWACZA UNIWERSALNEGO!macie racje strzeliłem jak z grubej rury.CHYLE CZOŁA PRZED WASZ MOŚCIAMI!
sovering Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Witam Jesli chcesz sprzęt na militarke i dobry sprzecik to polecam. Tylko Sovereign GT,a z dużą cewka (40 cm) to już prawdziwy kosmos, gwarantuje ci konkretne kopanie I TO W MIEJSCACH GDZIE JUŻ NAWET BYLI POSZUKIWACZE tylko do tego sprzętu nie zabieraj czasami ze sobą saperki tylko dobry szpadelek ;)Pozdr.SOWER.
andrzej96 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Napisano 23 Grudzień 2011 doże więc waszym zdaniem [chodzi mi głównie z praktyki]jaki jest dobry na monety i na głębsze poszukiwania.
prymek7 Napisano 24 Grudzień 2011 Napisano 24 Grudzień 2011 Kupno wykrywacza dla siebie to bardzo trudna sprawa, mimo ze miałem w przeszłości chyba 17 wykrywaczy ( pierwszy w 1992) nawet dla mnie taki wybór jest bardzo trudny. wiele zależy od tego jakie masz oczekiwania i kim jesteś ( masz zacięcie techniczne lubisz grzebać w ustawieniach wybierz wykrywacz skomplikowany, nie masz takiego zacięcia - wybierz prosty )itp Nikt dla ciebie wykrywacza nie wybierze - musisz to zrobić sam bo tylko ty wiesz co chceszJeśli chcesz kupić wykrywacz:- przeczytaj 1000 postów o nim- przeglądnij 100 filmików na Youtube ( zwróć uwagę czy audio i szybkość ci odpowiada)- przeczytaj 100 testów- zapytaj użytkowników - (pytając również jak długo nim pracują , jak często , co kopią , w jakich terenach kopią, jakie wcześniej mieli wykrywacze itp )- zrób sobie listę wykrywaczy które cie interesują - ja mam taką top listę na pulpicie- szukaj wykrywacza który ma wielu użytkowników- nie wybieraj pochopniea potem przemyśl wszystko i podejmij decyzjęw sumie Sovereign byłby rozsądnym wyborem ( byłem właścicielem i zadowolonym użytkownikiem ) , dokup do niego dużą cewkę na militaria (na bieganie po okopach )
andrzej96 Napisano 24 Grudzień 2011 Autor Napisano 24 Grudzień 2011 Do prymek7.powiem szczerze że tak myślałem o SOVERINGU tylko tak pytałem kto mi poleci taki wykrywacz bo ja sam dużo o nim słyszałem i z reguły same pozytywy.Podziękowanie dla wszystkich i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
andrzej96 Napisano 24 Grudzień 2011 Autor Napisano 24 Grudzień 2011 Moimi faworytami są Minelab Sovering GT i fiszer F75LTD porównując te dwa ktoś z was morze miał lub ma jakieś doświadczenia który lepszy.
adam793 Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 Zastanów się czy ty chcesz wykrywacz do militarki czy do monet bo tak czytam twe wypowiedzi to już sam sie gubię może całkiem kwota 500 zł ci wystarczy choćby na smętka jak na militarkę
slawgo Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 Odwieczny dylemat odkrywcy....kopać płytko czy głęboko....drobne czy wielkie fanty....kolorek czy żelazo. Jeśli już podejmiesz decyzję czy np: po godzinie kopania chcesz wyciągnąć stare wiadro albo miskę i to Cię nie zrazi....to wybieraj smętka.....Jeśli chcesz pochodzić za drobnicą a tylko przy okazji trafić coś większego i głębiej to już sprawa jasna. Wybór będzie prostszy. Na co się decydujesz kolego??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.