pepekevo Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 witam potrzebuje waszych opinii co do dwóch dość dobrych noży 1 to Ka-Bar D2 Extreme 1282 a 2 Cold Steel SRK Carbon piszcie swoje opinie i doświadczenie co do nich jak ktoś posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 kup sobie radziecki bagnet ak47 i kłopot masz z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepekevo Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2011 kijow tak się składa ze pracuje w wojsku i od ak47 czy beryla są kruche morze fajnie wyglądają ale nie nadają sie do niczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody pomern Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 ja chodze od dluzszego czasu z nozem dla robotnikow budowlanych . http://www.hultafors.kris.szczecin.pl/noze.htmpolecam ten dla hydraulika (stal nierdzewna ). noze solidne i bardzo wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 pepekevo - myślę, że najsensowniejsze odpowiedzi uzyskasz tu:www.knives.pl/forum/PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepekevo Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 dzieki vanworden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 nóż w teren i survival...nie ma - jednego doskonałego narzędziazwykle - funkcjonalnie problem rozwiązuje się zestawem:1 ostrze stałe, szerokie, z ostrym zakończeniem - naście cm. - główka chwytu płaska z rdzeniem do pobijania, przeciwostrze grube min 3 mm. płaskie do pobijania2 mikro multitool - z niezbędnymi końcówkamireszta to przerost formy i wyobraźnibowie - za duży - źle się puszki otwieratanto - słabo krojący kukri - za dużypiły w nożach - do niczego nie przydatne - a wręcz przeszkadzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepekevo Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 kopijnik2 ja chce kupić Ka-Bar D2 Extreme bardzo dobry stal metal wytrzymałość i ergonomia wygląd bardzo ładny cena 500zl duza ale myślę warta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Z nieprzydatnością dobrej piłki w multitoolu na przykład nie ko końca się zgodzę, bo zdarza mi się jej efektywnie używać - dość często potrzebuję przeciąć coś niezbyt grubego, a nie mam przy sobie toporka - wtedy taka piłka, wbrew pozorom, daje radę.Nie wiem natomiast jak ona wygląda w innych modelach, bo sam używam od lat tylko Wave LM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 ja nie dyskutuję z Twoimi chęciami, możliwościami finansowymi, aspiracjami itd...jako praktyk - niżej poziomu Rambo - czyli nie zabijający nożem dzikaniżej SWAT - czyli nie wyłamujący drzwi z zawiasów nożem...- użytkownik wielu ostrzy...w wielu outdorowych, wielodniowych wyprawach - gdzie wszystko na grzbiecie lub w kajaku...mają być dwa...jednym nie opędzi problemówps - zadarty paznokieć obetniesz tym za 500 zet?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ls29 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Kabara jak najbardziej ,ale nie ten model co podałeś.Nóż survivalovy powinien mieć zupełnie inny typ ostrza.(Ten co podałeś,jest do zadawania bólu oponentom.)KA-BAR - Becker Magnum Camp (wiem ,że brzydko wygląda)Ale sprawdzi się idealnie w rąbaniu ,cięciu drewna.Otwieraniu konserw.Czubka mu nie skrzywisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Według mnie takim nożem jest Gerber ASEK LMF II . Posiadam go już drugi rok świetnie radzi sobie w terenie . Polecam Można go już kupić za okolo 400 stówek . Może jest to trochę kasy ale warto zainwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koleś Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Proponuje Finke nie przepłacisz a spełni wasze wszystkie oczekiwania !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necroskop Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Witam.Ja tam polecam glock 78. Nie do wy.... A i cena ostatnimi czasy bardzo przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepekevo Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2011 wybrałem ka bara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 No i szybko wyląduje w szufladzie.Za duży by zrobić sobie jedzenie, za mały i gówniany by porąbać drzewo na opał czy coś wbić.Jedyne sensowne rozwiązanie to prosty, trwały mały nożyk do codziennych prac - np Opinel nr 9, a do rąbania drewna i innych celów, mały turystyczny toporek jak np Fiskars X5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STYCHU3 Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 http://www.youtube.com/watch?v=WzvQgNa-20E&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 stychu widziales podpis firmy na filmie (gerber) ja myslalem ze oni tylko kaszki i innie jedzonko produkuja:):D a tak serio ja z teren mam glocka 78 i jestem zadowolony. nie potrzeba mi kosy za 4 stowki ktora jak cos sie stanie to bede sobie pluc w brode. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 najlepsza opcja to - nóż solidny , ale w miare tani , możliwość zgubienia w terenie , nie bedziemy nim sie golić , ani ubijać dzikiego zwierza + mała solidna siekierka . Co do wyboru to kwestia osobistych preferencji i zasobów finansowych , ot i cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko113 Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Na twoim miejscu wybrałbym Cold Steel SRK. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny, nóż legenda. Stal d2 trudno się ostrzy, jest droga więc chyba odpada. Glocki 78 i 81 są w miarę dobre dla mniej wymagających użytkowników. Mają jednak dużą wadę są w konstrukcji hidden tang, czyli trzpień nie przebiega przez całą długość rękojeści i kończy się zaraz za jelcem, przez co są mniej wytrzymałe. Uważam że wz98 jest lepszy od glocka tylko trzeba mu przeprofilować szlif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Ten reklamowany gerber to największa kupa jaka powstała,nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 http://www.youtube.com/watch?v=9G_w-zSR5d0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Polecam More 2000 albo jakiś inny z tej firmy , golnie nożne nie do zajechania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 a jak się nazywa ten typ pochwy (mocowanej poziomo), i które z rozsądnych cenowo noży mają podobne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 1 Luty 2017 Share Napisano 1 Luty 2017 Kto z kolegów ma praktyczne informacje dot. użytkowania multitooli np. Wave Leathermann itp. Charge TTI.... itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.