HASAG40 Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Napisano 2 Grudzień 2011 witam takie coś mi wpadło w ręce jest to tarcza za krym ale czy dobre?niestety ale nie mam oryginału dla porównania więc może koledzy coś podpowiedzą na moje wygląda dobrze ale wolę się upewnić tarcza przetarta oliwą jest to wersja stalowa z tyłu stalowy podkład oraz skórzana cieniutka podkładka z góry dzięki za info.ewentualnie jeszcze może ktoś napisze w jakich odmianach były jeszcze bite te tarcze wiem o stalowych i cynkowych oraz chyba w mosiądzu?
maro20 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 nie jestem pewien ale u mnie zaczepy /te zawinięte/sa częscia wytloczenia i sama tarcza rózni sie w 2-3 szczegółach.moja jest aluminiowa i może wynika to z materialu/aluminium latwiej tloczyć/
Arbi1000 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Ponieważ nie ma możliwości załadowania dobrej jakości zdjęcia na tym forum, pytania o identyfikację oryginalności tracą sens.Możesz poszatkować" tę fotkę z awersem np. na 9 części i wkleić każdą osobno.Wówczas szanse na właściwą ocenę znacznie wzrosną.Najlepiej wrzuć bardzo dobre zdjęcie na jakiś serwer i podaj link.W przypadku Krymu", kształty wysepek są bardzo istotne.Z tego co widać na tym materiale, jest szansa, że producentem może być Karl Wurster.
HASAG40 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Arbi1000 dzięki za info.jutro postaram sie zrobic ładniejsze fotki i wkleić no kolego szacunek nie wiedziałem że można na tej podstawie stierdzić kto jest wytwórca tak więc jutro robię foty i czekam na jakieś info.pozdrawiam wszystkich
HASAG40 Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 tak jak obiecałem lepsze fotki wysepki
HASAG40 Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 Arbi1000 może teraz coś uda się rozszyfrować z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.