stock84 Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 Interesuje mnie okres w jakim wykonano te fotografie.Pzdr i dzięki
ShermanPhoto Napisano 30 Listopad 2011 Napisano 30 Listopad 2011 gdzie to zdjecie bylo robione? chociaż wiesz?
borsuk leśno-polny Napisano 30 Listopad 2011 Napisano 30 Listopad 2011 Zdenazyfikowana niemiecka klamra, polowe rogatywki do wyjściowych" mundurów, saperki z krótkimi szerokimi cholewami, bryczesy wzoru radzieckiego ze wzmocnieniem w szpic" na kolanach - raczej przełom lat 40/50-ych.
stock84 Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 Nie wiem nic na temat okoliczności wykonania tych fotografii.Proszę przy ocenie podawać uzasadnienie.Osobiście uważam, że zdjęcia obydwa są z drugiej połowy lat 40-tych, nie pasują mi bluzy mundurowe.Na 2 zdjęciu brak podstawowych odznak jak np POS czy strzeleckiej co przy tak licznej grupie wydaje się dziwne.W ogóle kołnierze takie rozbebeszone.Brak dyscypliny mundurowej, różnorodność kurtek tez zdaje się nie powinna mieć miejsca.No i buty - czy nie powinni mieć trzewików z owijaczami?Proszę o opinie.Pzdr
stock84 Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 No i o takie opinie mi chodziło.Dziękuje Borsuku
borsuk leśno-polny Napisano 30 Listopad 2011 Napisano 30 Listopad 2011 Na pierwszym zdjęciu przy bluzie mundurowej widać dość wyraźnie guziki wz.43, natomiast sama bluza wygląda już na szytą w Polsce - nie posiada ciemniejszych w odcieniu sukiennych naramienników, typowych dla kurtek mundurowych szytych dla 1 i 2 AWP w zakładach radzieckich.
Pytanie
stock84
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.