stock84 Posted November 30, 2011 Author Share Posted November 30, 2011 O ile wiem w szkołach kawalerii obowiązywał do munduru garnizonowego proporczyk w barwach ogólnokawaleryjskich(amarantowo granatowy).Na tym zdjęciu choć jest naprawde niewyraźne widać, że proporczyk na 100% ma jeden z kolorów biały.Spróbuje później zrobić zdjęcie telefonem - bida ani skanera nie mam, ani aparatu.W MiB w artykule Zawistowskiego jest zdjęcie kilkudziesięciu ułanów pod Pomnikiem Chwały na Cmentarzu Orląt.Rok 1939.Wszyscy mają rembertówki na pasach.Na zdjęciu jest też 3 oficerów wszyscy mają klamry ażurowe:)PS.Spraw sobie nr 2 MiB.Warto.Z resztą wszystkie numery warto mieć.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Bij zabij, ale ja nie mam zielonego pojęcia, cóż to MiB" jest... Wstyd! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted November 30, 2011 Author Share Posted November 30, 2011 Mundur i Broń", żaden wstyd nie mieć zwłaszcza przy twoim poziomie wiedzy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted December 1, 2011 Share Posted December 1, 2011 Dzięki, już wiem ocb. Ale na popularnym portalu aukcyjnym nie widzę, będzie trzeba poczekać... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted December 1, 2011 Author Share Posted December 1, 2011 Na portalu jest jeden z numerów ale łapy precz", ja go licytuje bo brakuje mi akurat tej sztuki:)Ogólnie to ostatnio coraz rzadziej się pojawiają, a kiedyś pamiętam jak wszystkie 10 numerów za 60 pln ktoś wystawiał.Przeszło mi koło nosa a dziś trzeba po 15-20 za sztuke płacić.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL*STRC Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 klamra z allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL*STRC Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.