huk 100 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 Nieśmiertelniki stalowe ? jenieckie? jeden czysty drugi wybity ale tylko 89 , kiedyś dostałem od kolegi z forum teraz odnalazłem na nowo :) przy porządkowaniu szpargałów - możecie mi coś powiedzieć więcej na ich temat - pozdro
HASAG40 Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 witam blaszki jak najbardziej jenieckie chociaż zdażało się że używane również w armii z braku materiału najczęściej volkssturm twoje bicia mogły wynikać z braku czcionki do wybijania ręcznego więc klepali tym co mieli ja bym obstawiał jeńca lub volkssturmistę
huk 100 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 Nieśmiertelniki stalowe ? jenieckie? jeden czysty drugi wybity ale tylko 89 , kiedyś dostałem od kolegi z forum teraz odnalazłem na nowo :) przy porządkowaniu szpargałów - możecie mi coś powiedzieć więcej na ich temat - pozdro
Oskarus Napisano 24 Listopad 2011 Napisano 24 Listopad 2011 jestem też w posiadaniu stalowego nieśmiertelnika obozowego ale też pustego ale nic więcej nie wiem
huk 100 Napisano 25 Listopad 2011 Autor Napisano 25 Listopad 2011 wino39 napisał Może jakaś marka, numerek do roboty??"tak i ma dwie połówki do przełamania na pół jedną zostawiał w magazynie a drugą zabierał z narzędziem :) -pozdro
szwejk4 Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Myślę że coś z końca wojny gdzie już pewnie nie pilnowali za bardzo papierów tylko numerek i jakiś mały wpis w akta było by łatwiej gdyby było wiadomi gdzie wyszedł może to by pomogło przypisac go do danego stalagu.
Pytanie
huk 100
Nieśmiertelniki stalowe ? jenieckie? jeden czysty drugi wybity ale tylko 89 , kiedyś dostałem od kolegi z forum teraz odnalazłem na nowo :) przy porządkowaniu szpargałów - możecie mi coś powiedzieć więcej na ich temat - pozdro
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.