Wyro Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Krzyżyk ten wyjątkowo mi się podoba. Wygląda mi na starszy niż XIX wiek. Nigdy nie potrafiłem dokładnie odróżniać metali, ale chyba to ani miedź ani mosiądz (brąz może), ale nie daje sobie głowy uciąć. Patyna ładna, stara.Czy mogę prosić o datowanie i ID (np. jaka Matka Boska przedstawiona jest na drugiej stronie krzyżyka). Za każdą wzbogacającą mnie informację będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Zbliżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Z góry dziękuję za ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 przełom XVII i XVIII, z dużym naciskiem na XVII w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian585 Napisano 4 Październik 2014 Share Napisano 4 Październik 2014 Witam chciałem dołączyć się do tego starego wątku ponieważ starając się zidentyfikować dzisiejszą znajdę ku mojej uciesze natrafiłem na identyczny krzyżyk właśnie tutaj. Posiadam jednak kompletny krzyżyk i mam pytanie czy z zamieszczonych poniżej zdjęć można wywnioskować coś innego jeśli chodzi o okres w którym powstał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian585 Napisano 4 Październik 2014 Share Napisano 4 Październik 2014 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian585 Napisano 4 Październik 2014 Share Napisano 4 Październik 2014 I z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 4 Październik 2014 Share Napisano 4 Październik 2014 można sprawdzić i porównać:http://sites.google.com/site/krzyzykitrojlistne/home/07minPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 18:29 04-10-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian585 Napisano 4 Październik 2014 Share Napisano 4 Październik 2014 ŁoŁ:-O Bardzo dziękuję:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.