gardzio Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 witam czy ktoś już oddał swe fanty jak nasz kolega z częstochowy, i jakie miał pytania,konsekfencje, jak się zachować przy ich oddaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbaton Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Sam jestem ciekawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 To może dodaj,jakie fanty i komu chcesz oddać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Muzeum Powstania Warszawskiego przyjęło część trafionych dokumentów podchorążówki Armii Krajowej.Resztę oddali ale poddali dezynfekcji,a nie wiem czy mnie byłoby stać:)Nie było żadnych problemów,dyplom itp(co prawda inna osoba za przekazanie jednej słownie jednej łuski od mausera dostała identyczny dyplom)Skany dokumentów które zostały im przekazane przesłali mi na maila.Jeśli chodzi o starsze znaleziska to jednak są problemu jak widać po przygodzie"kol.sapera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Dezynfekcja nie jest drogim zabiegiem, zależnie od tego kto świadczy taką usługę cena kształtuje się w granicach 100 zł/mb wsadu. Komory w których się ją przeprowadza (z uwagi również na szkodliwość zastosowanego gazu) mają różną pojemność, najczęściej 2-5 mb, jednak są i takie co pomieszczą 30mb. Zabieg ten polega na obniżeniu ciśnienia w komorze oraz wytworzeniu odpowiedniej wilgotności i podniesieniu do ustalonej temperatury, a następnie wpuszczeniu gazu będącego mieszaniną tlenku etylenu (9-10%) i dwutlenku węgla (89-90%). Warto dodać, że operacja ta nie usuwa śladów np grzybów z papieru, jedynie drobnoustroje i ich formy przetrwalne za to najczęściej bardzo skutecznie. Po wyjęciu z komory następuje wietrzenie wsadu co ma zapewnić bezpieczeństwo osób użytkujących zdezynfekowane materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziki pies Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 w zagrodzie Guciów leży moja włócznia.stwierdzili że z okresu piastowskiego,kumpel przyniósł ząb dinozaura,koło Sanu wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 W Warmińsko-Mazurskiem nie ma z tym problemu.Można oddać znajdki bez stresu i w miłej atmosferze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 1 Grudzień 2011 Share Napisano 1 Grudzień 2011 Dago2 a co odawales już coś ??? Interesuje mnie jak to przepiega co i jak ??? Bym był zaszczycony jak byś mi wszystko opisał na priv :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 dziki piesku a jak Ty do Jachymka trafiłeś i to z piastowską włócznią tzn czyżby wyskoczyła na terenie grodziska w Guciowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.