gero Napisano 20 Listopad 2011 Autor Napisano 20 Listopad 2011 Witam,chcialbym sie dowiedziec ile lat moze miec takowa cukiernica?Za pomoc z gory dziekuje.
shadowN Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 orzeł niemiecki lub austriacki..któryś z regionalnych..
gero Napisano 20 Listopad 2011 Autor Napisano 20 Listopad 2011 Nestety cukiernica nie posiada zadnych pieczeci,stempli czy sygnatur.Wiem tylko tyle ze moja babcia dostala ja od swojej babci wiec lata swoje ma.Mnie interesuje dokladne okreslenie wieku i pochodzenia chociaz wiem ze moze byc to trudne.
zyg-zag Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 Zaryzykuję stwierdzenie , że to polska cukiernica z rejonów Poznańskich. Wczesna niepodległość.
gero Napisano 20 Listopad 2011 Autor Napisano 20 Listopad 2011 Ciekawy trop,mieszkam w Poznaniu ale nigde nie skojarzylem tego orzelka z tymi ziemiami.Bardziej stawialem na cos zwiazanego z zaborcami.
Pytanie
gero
Witam,chcialbym sie dowiedziec ile lat moze miec takowa cukiernica?
Za pomoc z gory dziekuje.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.