woytas Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Nowa pozycja wkrótce na rynku - kupiłem na aukcji ale dostawa dopiero po dniu premiery - 21 listopad. Czy ktoś coś wie na temat książki? Zapowiada się ciekawie.
jacek1962 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Woytas z całym szacunkiem a co tam może być takiego ciekawego.Była to organizacja młodzieżowa NSDAP.Jej struktura była unitarna w całej Rzeszy.Mnie ciekawi jedno na jakim Śląsku i w jakich latach.Jak ktoś lubi takie sprawy społeczne-czemu nie.Jak ktoś lubi bajki że w Bytomiu Hitlerjugend niszczyło ruskie czołgi jak wozy drabiniaste,to jego sprawa.Co tam może być tajemniczego ? nie wiem ale jak zaglądne to bedę wiedział.Na razie załadam kolejny gniot.A gniotów książkowych w naszym kraju dostatek ale i na zachodzie też nie lepiej.
jacek1962 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Zapomniałem-. Woytas jak dostaniesz napisz co to jest.Kupiłeś kota w worku.Ale kto nie ryzykuje ten nie ma.
Dunczyk Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 http://www.replika.eu/zapowiedzi.php?wyd=1&id3=321&k=może to coś pomoże, tematyka wydaje się potraktowana solidnie
jacek1962 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 woytas-powiedziałeś ,,a,,trzeba ,,b,,Knige masz to pisz recenzję.
woytas Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 Cały czas czekam na przesyłkę z all. Przeczytam to opiszę. Kolega, który ma lekturę za sobą mówił mi, że tytuł jest bardzo mylący - ten Śląsk to jedynie dolny...
woytas Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Jestem po przeczytaniu większej połowy". Wg. mnie autor nie do końca wiedział co książka ma zawierać - bo jest i o wszystkim i o niczym, do tego mylący tytuł (mamy jedynie fragment śląska i to dolnego). Powiem tak - dobrze, że kosztowała z przesyłką 30 kilka złotych.Tyle mojego zdania.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.