woytas Napisano 17 Listopad 2011 Autor Napisano 17 Listopad 2011 Nowa pozycja wkrótce na rynku - kupiłem na aukcji ale dostawa dopiero po dniu premiery - 21 listopad. Czy ktoś coś wie na temat książki? Zapowiada się ciekawie.
jacek1962 Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Woytas z całym szacunkiem a co tam może być takiego ciekawego.Była to organizacja młodzieżowa NSDAP.Jej struktura była unitarna w całej Rzeszy.Mnie ciekawi jedno na jakim Śląsku i w jakich latach.Jak ktoś lubi takie sprawy społeczne-czemu nie.Jak ktoś lubi bajki że w Bytomiu Hitlerjugend niszczyło ruskie czołgi jak wozy drabiniaste,to jego sprawa.Co tam może być tajemniczego ? nie wiem ale jak zaglądne to bedę wiedział.Na razie załadam kolejny gniot.A gniotów książkowych w naszym kraju dostatek ale i na zachodzie też nie lepiej.
jacek1962 Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Zapomniałem-. Woytas jak dostaniesz napisz co to jest.Kupiłeś kota w worku.Ale kto nie ryzykuje ten nie ma.
Dunczyk Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 http://www.replika.eu/zapowiedzi.php?wyd=1&id3=321&k=może to coś pomoże, tematyka wydaje się potraktowana solidnie
jacek1962 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 woytas-powiedziałeś ,,a,,trzeba ,,b,,Knige masz to pisz recenzję.
woytas Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 Cały czas czekam na przesyłkę z all. Przeczytam to opiszę. Kolega, który ma lekturę za sobą mówił mi, że tytuł jest bardzo mylący - ten Śląsk to jedynie dolny...
woytas Napisano 9 Grudzień 2011 Autor Napisano 9 Grudzień 2011 Jestem po przeczytaniu większej połowy". Wg. mnie autor nie do końca wiedział co książka ma zawierać - bo jest i o wszystkim i o niczym, do tego mylący tytuł (mamy jedynie fragment śląska i to dolnego). Powiem tak - dobrze, że kosztowała z przesyłką 30 kilka złotych.Tyle mojego zdania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.