Skocz do zawartości
  • 0

trąbka sygnałowa

ktos451

Pytanie

Napisano

Witam, dostałem taką oto trąbkę sygnałową - po literach sądząc radziecką - Cena (cyrylicą) 5P 50R i sygnatura syreny - ktoś mógłby coś więcej na jej temat?

PS Czy ktoś we jaki ustnik do niej dokupić żeby grała?

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
remi1997 - chcesz tak od razu, na dzień dobry zółty kartonik na ogarnięcie się, czy sam się dokopiesz do regulaminu Forum - a zwłaszcza działu ID, przeczytasz je i przestaniesz kasztanić ?!

to nie forum jajcarsko-prześmiewcze, więc ochłoń.
Napisano
http://archiwumallegro.pl/trbka_pionierow_radzieckich_cccp_oryginal-162793368.html

TRĄBKA PIONIERÓW RADZIECKICH CCCP-oryginałJest to oryginalne trąbka pionierów (tak zwanych harcerzy). Trąbka sygnowana syrenką z trąbka (asygnata producenta) Stan trąbki b.dobry. Brak tylko ustnika bo nie zdążyłem go dokupić z braku czasu. Ale są na każdej giełdzie i staroci i na allegro. Rzadkością jest że daje nowy proporzec do trąbki z organizacji pionierów. Trzecie zdjęcie pochodzi z widokówki z roku 1929 dla uwiarygodnienia mojego opisu.Zobacz inne moje aukcje. POLECAM !!!

Znaczek się zgadza...
Napisano
dodam jeszcze kilka rzeczy niezwiązanych z tematem (żeby nie zaśmiecać forum) , dlatego proszę moderatora o nie usuwanie wątku, a jeśli by mógł to to o zmianę tematu na np. trąbka, czapka i ładownica.
Napisano

I ładownica od mausera, właścicel chodził z nią na polowania, ale jak się dowiedział, że ja coś takiego zbieram to bez bólu oddał - tu jakieś info o producencie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie