bassista Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Ja niestety rzeźbię jeszcze w Gdańsku. Prawdopodobnie uda mi się za 2 tygodnie na weekend wrócić do domu i mam nadzieję pierwszy raz odpalić silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabuch Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 Prawie koniec.Niestety trzeba jeszcze raz zerknąć do sprzęgła, bo po złożeniu okazało się, że zostało parę części:-).Mam teraz notoryczne deficyty wolnego czasu, więc robota się wlecze, ale i tak jestem zadowolony z efektów.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 30 Czerwiec 2012 Share Napisano 30 Czerwiec 2012 fajna robota Panowie,ale to co trafiłem w sieci to poezja :))http://automobilista.boo.pl/printview.php?t=1032&start=0&sid=1980678156d6b82cff240f353221804 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael J Napisano 27 Grudzień 2012 Share Napisano 27 Grudzień 2012 Witam panowie przyłączam się do tego wątku bo też interesuję się starą polską motoryzacją miałem już te wszystkie pierdziawki począwszy od starego komarka i a konczywszy na MZ czy też na jawie ale teraz znów obudziła się we mnie ta choroba zwana pasją i stwierdziłem że czas popytać sąsiadów czy coś im tam w piwnicy nie zalega i dziś stał się cud po prawie połowie roku szukania znalazłem Rometa 760 polo i tu się zwracam do was z prośbą szanowni koledzy z racji tego że zakupiłem go za 25 zł to pewnie domyślacie się ile w nim jest a jest w nim wszystko oprócz tylnego koła i co najgorsze oryginalnego silnika więc moja prośba brzmi czy nie macie na sprzedaż jakich kol wiek części do tego typu rometa odkupię wszystko jak leci za jaką kol wiek pomoc dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 Jak odkopywacze/odkrywacze polskich legend ze stodół, szop itp.?Jakieś tydzień temu wystartowałem z WSK 175 prodżekt gdyż moja córa (9 lat) postanowiła ze mną pośmigać po okolicy. Na co dzień użytkuję Junaka no ale ma przed nim jakiś lęk:)Więc mam motywację aby Wiesię uruchomić, rocznik 1972.Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 Ja Żaka pomalowałem, złożyłem do kupy, wlałem świeży olej do skrzyni, zakręciłem pedałami i ..... silnik zagrał po 20 latach bezruchu. Byłem w lekkim szoku, bo nie tego się spodziewałem.Potem gasł i gaśnie dalej wielokrotnie. Raz zerwany łańcuch, notorycznie zrywane kliny na magneto (przez to głównie pochodzi trochę, syn przejedzie po polnych drogach wzbudzając sensację kilkadziesiąt km i znowu d.pa blada). Konieczna jest wymiana magneta. Rowek na klin jest za płytki i to powoduje jego ciągłe zrywanie. Zresztą teść miał ten sam problem.Mimo to i tak jest OK. Prodżekt Żak zakończony sukcesem. Wieczorem wrzucę kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiker Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Klin" jest zrywany nie przez zbyt płytki rowek" ale po prostu dlatego, że stożek nie trzyma. Koło magnesowe ma się trzymać na stożku a wpust służy tylko do ustawienia pozycji względem wału. Spróbujcie wyrównać i dotrzeć stożek (pastą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 na takie kłopoty z klinami miałem sprawdzony sposób, otóż klin dorabiałem z podkładki sprężystej trzeba to dopasować dość dokładnie ale spokój z tym był na dłuugo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 Spiker dobrze prawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 10 Październik 2013 Share Napisano 10 Październik 2013 zainak robiłem to samo :) To co kupujesz w sklepach to szmelc.Ale chyba tak jest jak pisze Spiker. Spróbuję z tą pastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st. strzelec Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 Mr2320 70r.jeszcze brakuje mu paru szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.