lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Napisano 9 Listopad 2011 Jak widać na foto jest on mocno skorodowany ale chciałbym go pozbawić tej rdzy bo na duszy źle mi sie robi jak wycieram kurz z szafki a pod nim kawałki rdzy leżą. Nie chciałbym bawić sie w elektrolize alni autolize czy kąpiel w fosolu była by dobra?
TheAdam1978A Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 A ja rozgrzałbym to w ogniu do czerwoności i wrzucił w olej.
lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Napisano 9 Listopad 2011 nie chciałbym sie bawić w żadną z tych 2 rzeczy po prostu nie mam pozwolenia ojca na jek on to ujął eksperymenty dziwne i stą pytanie o kąpiel w kwasie albo serie krótkich kąpieliP.s. Planuje oczyścić pochwe od bagnetu w fosolu i czy po kąpieli musze wygotować ją? Bo że umyś to wiem chyba że i tu sie myle
TheAdam1978A Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 Fosol nie radzi sobie z grubymi warstwami rdzy. Trzeba mu pomagać szczotką stalową,opukiwać młotkiem itd.Żmudne i pracochłonne.Oczywiście po wszystkim trzeba dobrze umyć i zakonserwować przedmiot.
lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Napisano 9 Listopad 2011 A konserwacje polega na...sory za głupie pytania ale jestem zielony jeszcze w tym temacie
dzieci3 Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 Narażę się kąpiel o.....a.Ale dla takiego kawałka ja bym tak zareagował.Pzdr.
Hebda Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 co do konserwacji,jak wygląda,na czym polega:http://odkrywca.pl/helm-wegierski-jak-najlepiej-oczyscic,668122.html
vis1939 Napisano 9 Listopad 2011 Napisano 9 Listopad 2011 Kwas pogłębia wżery,trawi zdrowy metal.Najlepsza elektroliza,ale skoro niet to wypal w ognisku/palnikiem i przejedz szczotą stalową.Metal oczywiście się rozhartuje,ale nie ma to znaczenia przy takim szrocie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.