lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 Jak widać na foto jest on mocno skorodowany ale chciałbym go pozbawić tej rdzy bo na duszy źle mi sie robi jak wycieram kurz z szafki a pod nim kawałki rdzy leżą. Nie chciałbym bawić sie w elektrolize alni autolize czy kąpiel w fosolu była by dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Lepsza będzię autoliza lub elektroliza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 będzie*inaczej rdza go zje" całkowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 A ja rozgrzałbym to w ogniu do czerwoności i wrzucił w olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 nie chciałbym sie bawić w żadną z tych 2 rzeczy po prostu nie mam pozwolenia ojca na jek on to ujął eksperymenty dziwne i stą pytanie o kąpiel w kwasie albo serie krótkich kąpieliP.s. Planuje oczyścić pochwe od bagnetu w fosolu i czy po kąpieli musze wygotować ją? Bo że umyś to wiem chyba że i tu sie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Fosol nie radzi sobie z grubymi warstwami rdzy. Trzeba mu pomagać szczotką stalową,opukiwać młotkiem itd.Żmudne i pracochłonne.Oczywiście po wszystkim trzeba dobrze umyć i zakonserwować przedmiot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lehre Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 A konserwacje polega na...sory za głupie pytania ale jestem zielony jeszcze w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Narażę się kąpiel o.....a.Ale dla takiego kawałka ja bym tak zareagował.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 co do konserwacji,jak wygląda,na czym polega:http://odkrywca.pl/helm-wegierski-jak-najlepiej-oczyscic,668122.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Kwas pogłębia wżery,trawi zdrowy metal.Najlepsza elektroliza,ale skoro niet to wypal w ognisku/palnikiem i przejedz szczotą stalową.Metal oczywiście się rozhartuje,ale nie ma to znaczenia przy takim szrocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.