Skocz do zawartości
  • 0

hełm

lincoln

Pytanie

Napisano

witam kolegow,wpadl mi oto taki helm,czy dobrze mysle ze to amerykanski?prosil bym o id,wydatowanie i wycene bo nie wiem czy nie przepłacilem,z gory dziekuje i pozdrawiam

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hełmy M35/40/42 sie po wojnie zle kojarzyły ( co nie przeszkadzało Frycom uzuwac ich w BGS ;-))) ) wiec bundeswera skopiowala amerykanski M1, tyle ze kopiowanie dotyczyło samego czerepu, wklad w ogole nie przypomina amerykanskich rozwiazan i jest autorstwa niemieckiego, hełm to konkretnie M60 i wart jest pare złotych .. a stówe to max.
Napisano

Hełmy Bundeswery są wystawiane od 50 złotych wzwyż, ale nie znajdują nabywców. W ubiegłym roku kupiłem identyczny egzemplarz, ale w lepszym stanie za 11 złotych plus przesyłka.
I to jest cena realna.

Napisano
Witam!
Wiktor jak nie wiesz to nie zgaduj (wypisujesz same bzdety ) -kolejny nabijacz postów ? Jest to hełm BW występuje też w wersji dla spadochroniarzy ten jest piechoty. średnio po 50 zł za 250 mogłeś kupić amerykański M1 odrestaurowany z 44 roku ;] Pozdrawiam!
P.S
Ktoś cię w konia " zrobił.;)
Napisano

witam kolegow,wpadl mi oto taki helm,czy dobrze mysle ze to amerykanski?prosil bym o id,wydatowanie i wycene bo nie wiem czy nie przepłacilem,z gory dziekuje i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie