danieloff Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Rewers. A może to krowie kolczyki? W sumie tak duży garnizon zużywał sporo jedzenia, może mieli własne chlewnie i krowy? W Twierdzy Modlin wojskowa chlewnia i niewielki WGR (Wojskowe Gospodarstwo Rolne) funkcjonowały nawet za PRL (w latach 80-ych).
danieloff Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Ja mam trójkątny z identycznymi literami KH, datą 1909 i numerem na odwrocie.
snajper-s1 Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Nieśmiertelnik nie, jakiś numerek, marka narzędziowa, do kluczy, szafki itp
danieloff Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Te blaszki wychodzą co jakiś czas na polach w okolicach Twierdzy Modlin. Była kiedyś taka teoria, że to identyfikatory robotników cywilnych z Kriepost' Nowogieorgiewsk", ale ja też przychylam się do opinii, że to raczej marki narzędziowe.
abcd Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 Na cokolwiek ten żeton opiewał na pewno obowiązywał 1 rok.
Pytanie
Mosin24
Czy to nieśmiertelnik? Pozdro.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.