siemek201 Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 Proszę o ID nie jestem pewny czy orginal kolor niby srebrny ale wpada kolor troche waży
siemek201 Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 a jedynie byl tyko czysczony w mydle
steell Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 To ze zapewniają nie zawsze jest zgodne z prawdą, poczekaj jeszcze trochę z decyzją, po święcie pojawią się ludzie którzy mają z tym więcej do czynienia. Co do oryginalności mam osobiście mieszane uczucia ale nie jestem ekspertem.Przykład z naszego podwórka takiej odznakihttp://myvimu.com/exhibit/598817-luftwaffe-odznaka-strzelca-mechanika-pokladowego
steell Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Możliwe ze to ten sam producent i u ciebie też odpiłowane w epoce błyskawice,martwi mnie troszkę krótkie prawe skrzydło widoczne od tyłu poza wieńcem ale może to wina fotki
steell Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 czy oryginał to nie powiem ale tu masz odpowiedźhttp://www.luftwaffe39-45.historia.nom.br/cond/badge_engenheiro.htmlmechanik pokładowyzastanawiam sie nad kształtem łap, nie ma tam przypadkiem czegoś odłamanego? wtedy może to byćhttp://www.luftwaffe39-45.historia.nom.br/cond/badge_operador.html
steell Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Czyli radiooperator - strzelec ale raczej to pierwsze, osobiście nie podoba mi się to zaznaczone miejsce na twojej fotce, za gładkie, powinno być chyba wypełnione. Poczekajmy jednak na opinie specjalistów.
siemek201 Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 patrząc na fote z przodu prawe skrzydlo wyglada dobrze nie jest krótkie ale poczekam po swietach
siemek201 Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 a po patrz na pierwsze zdjecie z przodu lewe skrzydlo z tylu prawe wyglada dobrze nie jest krotkie moze taki efekt wyszedl nie wiem zobaczym co inni napisza pozdro
steell Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Może odpowiesz jednak na zadane przeze mnie pytanie?Przy okazji to nie jest odznaka pilota, masz 2 możliwości które podałem wcześniej, jak odpowiesz na zadane pytanie będzie pewność co to za odznaka
HASAG40 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 witam jest to odznaczenie strzelca pokładowego załóg luftwaffe dość rzadka sztuka sama odznaka wygląda na oryginał wykopek jakoś dziwnie dopieszczony" jakby ktoś próbował jakimś papierkiem ściernym wygładzić ramkę z tyłu ale to tylko moje zdanie ponieważ fotki są kiepskiej jakości samo odznaczenie jest chyba wykonane z tombaku mimo stanu świetny fant pozdrawiam
siemek201 Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 Proszę o ID nie jestem pewny czy orginal kolor niby srebrny ale wpada kolor troche waży
siemek201 Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 Sygnatura nie czytelna dolna wskazuje na Berlin
siemek201 Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 11 jeszcze jedno z sygnaturą
siemek201 Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 to co pokazales sa takie niektóre są całe pełne a niektóre nie ale poczekam moze ktos cos napisze
Pytanie
siemek201
Proszę o ID nie jestem pewny czy orginal kolor niby srebrny ale wpada kolor troche waży
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.