Skocz do zawartości
  • 0

liść

velmont66

Pytanie

Napisano

Wpadł mi w łapy liść i mam pytanie jak wygląda sprawa z piła czy była zeszlifowana w epoce czy taki został wyprodukowany ? fotka troche ciemna ale widac :)

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,czytałem kiedyś że 1920 to nie jest numer bagnetu,tylko oznaczenie stosowane po I wojnie w cel oznaczenia bagnetów legalnie stosowanych w okresie republiki weimarskiej
Napisano
tak zgadza sie zrobiłem babola
Oznaczenie na jelcu 1920 na bagnecie z okresu Republiki Waimarskiej.Zeszlifowane oznaczenia pułkowe i w to miejsce wybite 1920.W remontowanych bagnetach weimarskich pod koniec lat 30-tych usuwano z jelca datę 1920 lub 1921."
Napisano

Wpadł mi w łapy liść i mam pytanie jak wygląda sprawa z piła czy była zeszlifowana w epoce czy taki został wyprodukowany ? fotka troche ciemna ale widac :)

Napisano
Oczywiście posiadał, jednak konwencja genewska zabroniła używania takich bagnetów. Żołnierze nieraz na własną rekę szlifowali piłę. Nie chciałbyś znaleźć się w skórze takiego wojaka, przy którym przeciwnik znalazł taki bagnet :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie