Skocz do zawartości

Co po proximce

ls29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć mam dwa pytania
1)Od roku biegam sobie z Proxima v2.0 .
Zastanawiam się nad czymś nowym.(Proxima była moją pierwszą wykrywką ale udało mi się ją poznać i w pełni wykorzystać)
Może Xtera 705.
Poszukuję w lasach i na polach.
W lesie proxima radzi sobie wyśmienicie .trochę słabiej na polu (zaoranym).Nie stanowiło to dla mnie problemu ,metodą prób i błędów jakoś doszedłem co i jak .Chociaż na polu ornym ciężko czasem było.
A wybrałem xterę 705 bo na pole dokupię dd 18mhz a do lasu zwykła cewka.
Czy to będzie dobry wybór.

2) Za ile mogę puścić proximę na allegro .Pozostał jeszcze rok gwarancji.

Dzięki pozdrawiam.
Napisano
Przez rok udało Ci się w pełni poznać i wykorzystać Proximę? Dobry jesteś, nielicznym się to udaje. Co do zamiany na 705 na pewno poczujesz różnicę, w końcu cenowo to klasa wyższa i zasięgi również troszkę lepsze. Patrząc na alle... to za 1000 powinna pójść.
Napisano
Za 1000? no nie wiem rynek jest już tak nasycony nowym sprzętem,że używki nieco straciły na wartości.
Nie licz na jakieś zdecydowane poprawy zasięgu jak wezmiesz 705,to tylko będzie więcej przypirdów" i do ceny należy doliczyc tak około 30% za logo firmy.
Pzdr.
Napisano
zastanów się dobrze nad tym deusem mialem okazję pochodzić z osobą posiadającą te niby cacko,jak dla mnie to fajny gadżet ale cena zbyt okrutna,argo kopal tyle samo fantów co deus a może i więcej,,żadnej rewelacji nie zauważyłem,a i wyważenie też kiepskie..ale to takie moje zdanie,wydaje mi się że x terra 705 więcej potarfi a i cena niższa...
Napisano
Muszę poszukać jakiegoś nowego sprzętu ,teraz skupiam się na pola (zaorane jak i nieużytki)
A zakup nowej cewki dd za 4stówki do proximy,za dużo nie wniesie.I w zasięgu jak i identyfikacji znaleziska.
Więc wolę wydać trochę więcej ,żeby później nie żałować.
Deus trochę za drogi.
Napisano
Tak, tak - XLT to też słaby wykrywacz he he he Ty bikemax771 to chyba słabą masz głowę i nie ogarniasz takich sprzętów :-)
Napisano
Zgłupiałem już.
Xp Deus niby miałbyć najlepszy ,poczytałem na forum ,to tak naprawdę trochę lepszy niż przeciętniak i bezprzewodowy.Zbyt wysoka cena odpada.
X705 i Whites XLT --słabe ;-)
Fisher F75 -niby dobry ale co niektórzy sądzą -słaby

To nie wiem ,jakiego szperacza w pole zabrać.Chyba taki elektromagnes jak mają na wysypiskach.
To wtedy wszystko na zaoranym gruncie wyjdzie (nawet bez kopania saperką).
Napisano
Ja po dwóch sezonach z Proximą przesiadłem się, albo raczej dokupiłem sobie niedawno tęczowego XLT. Jako, że dobrze poznałem Proximę i do tego bardzo ją polubiłem, to nie zamierzam jej sprzedawać. Do tego jak na razie najlepsze fanty trafiłem właśnie nią :-)

XLT to dużo bardziej skomplikowana maszyna, ale ja po Proximie nie miałem z nim jakiś większych problemów - już pierwszy wypad na pole miło wspominam. Na prawdę fajnie się z nim chodzi. Na początku pośmigałem trochę na fabrycznych programach a teraz bawię się już tymi magicznymi ustawieniami :-) XLT jest do tego lepiej wyważone i nie męczy ręki tak jak Proxima - chociaż ja tam się już do jej wagi przyzwyczaiłem.

Póki co jeśli idę kopać na poletka to zazwyczaj biorę XLT, ale do lasu na militarkę zabieram Proximę. Jak sam zauważyłeś bardzo dobrze radzi sobie w lesie, do tego ma super tryb statyczny. XLT jest bardziej czułe na drobnicę, ale na żelastwo jak na razie wolę chodzić z Proximą. Ale jak lepiej poznam mixa w XLT, to i do lasu będę go zabierał częściej :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie