Skocz do zawartości

Rutus Optima

sebahol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo dobry pomysł !!! Może producent wypowie się na ten temat:)...Za dopłatą powinna być taka możliwość(Nadajnik montuje na życzenie klienta).

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 184
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam....
Koledzy i co powiecie o Optimie ?? Do jakiego sprzętu go porównacie?? Czy wart jest swojej ceny??Sebahol mosz jakies nowe spostrzeżenia??
Pozdro
  • 2 weeks later...
Napisano
Czy próbował ktoś podpiąć do optimy jakąś dużą cewkę np SEF czy NEL]

czy to już cewka musi być wykonana pod konkretny wykrywacz
  • 3 weeks later...
Napisano
podobno bierze 1 gr w gruncie z 35 cm ;-)
nowe oprogramowanie zrobiło swoje ;-)

tak naprawdę oprócz zmiany miejsca wpięcia kabla żadnych zmian
  • 2 weeks later...
Napisano
Mam pytanko.....Może jest ktoś kto jest w stanie porównać Optime do Fishera F70,x-TERRA 505,705??Czy warto dokładać ok.1000zł i zmienić Optime na ww sprzęt,,czy kupić coś droższego???Pytam w imieniu kolegi,ma zamiar wymienić sprzęt a ja z fisherem i x-terra nie miałem do czynienia... ja swojej optimy nie zmienie(narazie:)...
Pozdrawiam
Napisano
''Czy warto'' - to kwestia mocno subiektywna.X-terra ma chyba skuteczniejszą identyfikację, a (zwłaszcza) na cewce koncentrycznej jest leciutka jak piórko.
Na rzecz rutusa na pewno przemawia doskonały serwis, w przypadku minelaba zupełnie nieistniejący.Inna sprawa, że w przypadku rutusa, większe prawdopodobieństwo konieczności skorzystania z serwisu.
Popieram opinię, że rutus zakpił sobie z klientów - kolejna już ''nowość'' okazuje się trochę zmodyfikowaną proximą.To się robi nudne.
Napisano
Witam kolegów....Mam nadzieje że temat nie zaniknie:(...Może zapytam kolegów jak się Wam pracuje z Optima??Jak wyniki,??Czy wart jest swojej ceny??Jakim wykrywaczom dorównuje?? Jakie ustawienia polecacie//ITP Piszmy piszmy,ja sezon zaczynam za o.k 2 tyg. Napewno coś dodam od siebie....

Pozdro.......
Napisano
Witam kolegów, moja Optima niestety na serwisie od 2 tygodni. Po zakupie niestety pogoda nie pozwalała na wyjście i przetestowanie sprzętu. Kiedy okazja się już nadarzyła to niestety sprzęcik non stop się wzbudzał. Próbowałem różnych ustawień i wciąż to samo. Następnego dnia telefon i mail do Rutusa, który poprosił o wysłanie sprzętu na serwis. Jak na razie wciąż czekam.

Pozdro...
Napisano
Na moje oko" dostaniesz z naprawy wersję 2.0. Miałem to samo z Optimą 1.0, pojechała do naprawy i miałem otrzymać wersję v.2, ale zdecydowałem się na zamianę na Argo v.3 i mam go od około 3 tygodni. Argo jest stabilny, może nie tak jak proxima v.3 którą kiedyś miałem i zawsze mogłem mieć utawioną czułość na max, ale w tym samym terenie nie muszę przy Argo schodzić z czułości poniżej 45.
Jeszcze jedno co zauważyłem, może to przypadek, ale czekając na nowe akumulatorki założyłem do Agro stare baterie Energizer. Leżały dawno nie używane z Euroace i x-terry. X-terra już na nich nie działała, włączła dyskotekę i koniec. W Argo na początku stan bat. pokazywało coś około 6% a później 0% i o dziwo wykrywacz działał i można było spokojnie ustawić czułość na max i nie było żadnych wzbudzeń i nie zaobserwowałem spadku zasięgu. Na akumulatorkach Sanyo eneloop znów jest tak jak pisałem, trzeba dwie lub trzy cyferki z maxa zdjąć.
Napisano
HMM...
Wyczytałem na forach ,że cewka DD obniża zasięg o o.k 4 cm,konsultowałem to z producentem ...Twierdzi ,że cewki w układzie DD mają lepszy zasięg niż koncentryki.I co koledzy na to??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie