tofi1987 Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 Bardzo dobry pomysł !!! Może producent wypowie się na ten temat:)...Za dopłatą powinna być taka możliwość(Nadajnik montuje na życzenie klienta).Pozdrawiam
rebok24 Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 Mam pytanko czy rutus OPTIMA zawsze ale to zawsze pokaże nam np. Złoto w wartości jakiejś stałej czy będzie to wartość zmienna?
pawcion123 Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 Oczywiście że zmienna!Głębokość,ułożenie grubość przedmiotu..ect..Zależy od warunków.pzdr.
tofi1987 Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 Witam....Koledzy i co powiecie o Optimie ?? Do jakiego sprzętu go porównacie?? Czy wart jest swojej ceny??Sebahol mosz jakies nowe spostrzeżenia??Pozdro
sebahol Napisano 26 Styczeń 2012 Autor Napisano 26 Styczeń 2012 Witam.Niestety ale sprzęt leży i się kurzy i czeka na lepsza pogodę więc nic nowego nie wniosę.Pozdrawiam
talgo Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Czy próbował ktoś podpiąć do optimy jakąś dużą cewkę np SEF czy NEL]czy to już cewka musi być wykonana pod konkretny wykrywacz
AoT_Hunter_PL Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 aktualnie nie ma na rynku innych cewek niż te producenta
samulb Napisano 23 Luty 2012 Napisano 23 Luty 2012 Napisz coś więcej o pierwszych wrażeniach, i co się zmieniło względem wersji 1.0
abbie Napisano 23 Luty 2012 Napisano 23 Luty 2012 podobno bierze 1 gr w gruncie z 35 cm ;-)nowe oprogramowanie zrobiło swoje ;-)tak naprawdę oprócz zmiany miejsca wpięcia kabla żadnych zmian
tofi1987 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Mam pytanko.....Może jest ktoś kto jest w stanie porównać Optime do Fishera F70,x-TERRA 505,705??Czy warto dokładać ok.1000zł i zmienić Optime na ww sprzęt,,czy kupić coś droższego???Pytam w imieniu kolegi,ma zamiar wymienić sprzęt a ja z fisherem i x-terra nie miałem do czynienia... ja swojej optimy nie zmienie(narazie:)...Pozdrawiam
pacian Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Do xtery masz rozne cewki a rutus olal calkowicie ludzi miala byc na militarke i jeszcze jakas i dupa.
tofi1987 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Ja Optimą szukam głównie monet itp drobiazgów....Militarka mnie nie interesuje......:)
sza.man Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 ''Czy warto'' - to kwestia mocno subiektywna.X-terra ma chyba skuteczniejszą identyfikację, a (zwłaszcza) na cewce koncentrycznej jest leciutka jak piórko.Na rzecz rutusa na pewno przemawia doskonały serwis, w przypadku minelaba zupełnie nieistniejący.Inna sprawa, że w przypadku rutusa, większe prawdopodobieństwo konieczności skorzystania z serwisu. Popieram opinię, że rutus zakpił sobie z klientów - kolejna już ''nowość'' okazuje się trochę zmodyfikowaną proximą.To się robi nudne.
tofi1987 Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 A biorąc pod uwagę osiągi oraz skuteczność lokalizowania drobnicy"??Jest duża różnica między nimi??
tofi1987 Napisano 12 Marzec 2012 Napisano 12 Marzec 2012 Witam kolegów....Mam nadzieje że temat nie zaniknie:(...Może zapytam kolegów jak się Wam pracuje z Optima??Jak wyniki,??Czy wart jest swojej ceny??Jakim wykrywaczom dorównuje?? Jakie ustawienia polecacie//ITP Piszmy piszmy,ja sezon zaczynam za o.k 2 tyg. Napewno coś dodam od siebie....Pozdro.......
tofi1987 Napisano 14 Marzec 2012 Napisano 14 Marzec 2012 No co jest z wami koledzy :(Czyżby nikt nie śmigał z Optimą:)
decha Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Witam kolegów, moja Optima niestety na serwisie od 2 tygodni. Po zakupie niestety pogoda nie pozwalała na wyjście i przetestowanie sprzętu. Kiedy okazja się już nadarzyła to niestety sprzęcik non stop się wzbudzał. Próbowałem różnych ustawień i wciąż to samo. Następnego dnia telefon i mail do Rutusa, który poprosił o wysłanie sprzętu na serwis. Jak na razie wciąż czekam.Pozdro...
decha Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Wersja 1.0, gdybym wiedział, że miesiąc po moim zakupie wyjdzie wersja 2.0 to bym się wstrzymał.
samulb Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Na moje oko" dostaniesz z naprawy wersję 2.0. Miałem to samo z Optimą 1.0, pojechała do naprawy i miałem otrzymać wersję v.2, ale zdecydowałem się na zamianę na Argo v.3 i mam go od około 3 tygodni. Argo jest stabilny, może nie tak jak proxima v.3 którą kiedyś miałem i zawsze mogłem mieć utawioną czułość na max, ale w tym samym terenie nie muszę przy Argo schodzić z czułości poniżej 45.Jeszcze jedno co zauważyłem, może to przypadek, ale czekając na nowe akumulatorki założyłem do Agro stare baterie Energizer. Leżały dawno nie używane z Euroace i x-terry. X-terra już na nich nie działała, włączła dyskotekę i koniec. W Argo na początku stan bat. pokazywało coś około 6% a później 0% i o dziwo wykrywacz działał i można było spokojnie ustawić czułość na max i nie było żadnych wzbudzeń i nie zaobserwowałem spadku zasięgu. Na akumulatorkach Sanyo eneloop znów jest tak jak pisałem, trzeba dwie lub trzy cyferki z maxa zdjąć.
tofi1987 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 HMM...Wyczytałem na forach ,że cewka DD obniża zasięg o o.k 4 cm,konsultowałem to z producentem ...Twierdzi ,że cewki w układzie DD mają lepszy zasięg niż koncentryki.I co koledzy na to??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.