Skocz do zawartości

Tablet w teren..?

oleq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Ostatnio zaintrygowały mnie tzw. Tablety czyli małe przenośne urządzenia o właściwościach laptopa. Pytanko czy ktoś już próbował użytkować Tablety w terenie? ew. jakie modele polecacie. Chodzi rzecz jasna o możliwość wgrania map terenowych, użytkowania gpsa i wogóle praktyczność owych urządzeń w fachu" ... Licze na owocną dyskucje.. Pzdr.
Napisano
jakoś nie czuję tego, żeby chodzić z tabletem? Przed wypadem oglądam co prawda mapy terenu na wikimapia, maps, stare papierowe skany, ale z tabletem? naprawdę tego nie czuję ;)
Napisano
Cały czas z tabletem chodził nie bedziesz chodzi o to aby od czasu do czasu w terenie zweryfikować swoją pozycje względem map i gps. Nie wiem jak innym ale mimo przygotowań mi często zdarzało się zbaczać z miejscówki w terenie bo inaczej pozycja wygląda z satelity lub mapy a inaczej w rzeczywistości.
Napisano
Ja mam telefon Htc desire Z i też ma GPS-a, jak więkrzośc nowych telefonów, w każdym jednym można zlokalizować pozycje, nie potrzeba żadnego tableta.
Korzyści z takiego Htc? zarombisty aparat, którym można zrobić dobre fotki z naszych fancików:), z GPS-a jeszcze nie miałem okazji korzystać, no chyba że zrobimy fotke i w fotce zapisuje się odrazu lokalizacja GPS, nie wiem czy to potrzebne?
Telefon w terenie? Zakłuce prace wykrywacza, zanim zacznie dzwonić telefon, dzwoni wykrywacz, potem telefon:)
Napisano
:) Skunk ładnie pojechałeś.. Table można wyciągać raz na jakiś czas aby zweryfikowac pozycje jednak czy to warte tych 400zl? Jeszcze się zastanowie
Napisano
A mnie wystarczy SE XPERIA X8,bardzo dokładny GPS oraz mnóstwo aplikacji z mapami ,kompasami itp do pobrania za darmo w Android Markt. Jest nawet taka w której można wklejać foty w mapę.Ww sprawdzałem w terenie i wszystko działa jak należy.
Pzdr
Napisano
karabin.. masz w standardzie mapy terenowe gps? jest opcja wpisywania współrzędnych do gpsa tak aby skierował nas na dane miejsce w terenie..?
Pozdro
Napisano
Są trzy w standardzie a do ściągnięcia ile dusza zapragnie. W opcjach jest możliwość kierpwania się na wyznaczone współrzędne.Zaletą jest bardzo szybki fix niezależnie od terenu (ok1 sek)
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie