cryssmar Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym połatać te wielkie dziury w pochwie od bagnetu. Może jakieś maty szklane czy coś? Doradźcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Nic się z tym już nie zrobi,kwalifikuje się do oddania w objęcia matki ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Szkoda funduszy,czasu na taki stan.Usuń rdze,zabezpiecz b44 i na półkę.Nic więcej z niej nie wyciągniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 Fizelina budowlana,żywica, a potem szpachlówka uniwersalna.No i trochę szlifowania. W 3 wieczory powinno się udać wypieścić taką pochwę.Koszt max. 30 zeta.Tylko czy warto się w to bawić ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Ja połatałem jeszcze gorszą blachą z puszki z piwa. Cieniutka,łatwo się formuję i potrzeba minimalnej warstwy szpachli. blachę docinałem zwykłymi nożyczkami. Potem klej moment,szpachla,doszlifować, spray metaliczny, na to czarny mat,zapolerowałem na półmat, zrobiłem przecierki aby wyszło trochę podkładu metalicznego i OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 21 Październik 2011 Autor Share Napisano 21 Październik 2011 Mógłbys zapodać fotkę jak wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 21 Październik 2011 Share Napisano 21 Październik 2011 Wyślę Ci Kolego jutro na priva. Od stanu szrotu do efektu końcowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 21 Październik 2011 Autor Share Napisano 21 Październik 2011 Ok dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Zgodnie z obietnicą - dla Kolegi cryssmar a może i komuś innemu się przyda odbudowa szrotu pochwy do bagnetu(w tym przypadku do liścia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Jak widać totalny szrot ale już lekko połatany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 tu już trochę więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Piwo może być dowolne :) blaszka aluminiowa łatwo się tnie zwykłymi nożyczkami i poddaje formowaniu. Ja lkeję klejem Moment - taki podobny do Butaptenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Tu już pryśnięty sprayem i poszpachlowany. Najlepiej szpachlówką finisch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Niestety !Nie mam obecnie aparatu a zdjęcia są z archiwum. Następnie pryskam sprayem metalicznym lub srebrnym. Kolejny spray to czarny mat. Poleruję go np filcem robi się półmat. Potem przetarcia -z wyczuciem tak, by zetrzeć warstwę czarnego sprayu i wyszedł srebrny czy stalowoszary. Można użyć drobnego papieru czy zmywaka do garów. Koszty-2 spraye(czarny i srebrny)=20-25zł(starczy na wiele pochew)+szpachla i papier -ok 10zł(też starczy na wiele)Jak odzyskam aparat to wrzucę foty skończonej pochwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 No elegancko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 A praktycznie nie było nic pośrodku-trzymał się tylko na dławiku. Szkoda mi było wywalić i zacząłem kombinować a że kleję modele to jakoś poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Blaszkę lepiej ciąć i kleić w kilku kawałkach(pasach) Łatwiej się formuje i nie gubi się kształtu pochwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.