woyta Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 WitamWpadło mi zdjęcie dziadka żony.Jak w temacie jaka jednostka, formacja, okres. Z podpowiedzi - mieszkał na Górnym Śląsku, pomagał wyzwalać aolzie". Wrzucę jeszcze powiększenie. pzdr woyta
woyta Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Tutaj dziadek na innej fotce z tematu Fotografie naszych przodków" pzdr Woyta
kowalinho Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Pierwsze i drugie zdjęcie - szeregowy, kurtka wz19, rogatywka wz27. Na kołnierzu oznaka służbowa podoficerów, majstrów wojskowych i szeregowych wyspecjalizowanych". Trzy odznaki - Państwowa Sportowa, Odznaka Strzelecka i pułkowa. Zdjęcie z okresu 1932-1935.Nie mam niestety literatury odnośnie odznaki. To powinno pomóc ustalić konkretną jednostkę. Z pewnością są to wojska lądowe, pewnie piechota.Na trzecim zdjęciu widać tornistry wz27 (lub wz24), pojedyncze austro-węgierskie ładownice do mannlichera, kurtki wz19 i hełmy wz31. Zdjęcie z okresu 1935-1939.
kowalinho Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Chyba znalazłem.Pasuje 43 PSK.http://www.numizmatyka.waw.pl/sklep/odznaka-43-psk_odznaczenia-odznaki-bron-biala-odznaczenia_5051
Question
woyta
Witam
Wpadło mi zdjęcie dziadka żony.
Jak w temacie jaka jednostka, formacja, okres. Z podpowiedzi - mieszkał na Górnym Śląsku, pomagał wyzwalać aolzie". Wrzucę jeszcze powiększenie.
pzdr woyta
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.