RADNORI Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Witam. Gdzieś przeczytałem o zmianach w ustawie ponoć w kwietniu tego roku. Mianowicie chodzi o wywożenie pamiątek z II wojny światowej za granicę. Przebywam w UK i pomału zwoziłem swoją kolekcję. Jak to wygląda na dzień dzisiejszy?Może ktoś z kolegów to przybliżyć co jest dobrze poinformowany w temacie.
abcd Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Praktycznie pewno ograniczenia Ciebie nie dotyczą, chyba że jakiś czołg chciałbyś przewieźć.
RADNORI Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Teraz widzę że wyszło granię a nie granicę.Dzięki za info. abc
afrak Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Witam, tak wyglada to w UE. A jak wyglada sytuacja ja bede chciał przywieść np bagnety, klamry, odznaki, z okreu I i II wojny z USA, lub jak bedzie to wysłane do mnie paczka ??? czy bede musiał zapłacic za cło lub podobne opłaty. Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.