makul Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Ej, Panowie - naprawdę nie wiem czego wy się czepiacie?! Nikt z nas nie ma monopolu na przebieranie się w kostiumy i stroje historyczne. Tym bardziej nikt z nas nie ma monopolu na organizację festynów i picniców gminno-powiatowych. A to ze grupa chłopaków się postanowiła wcielić w rolę woźniców i kowbojów - to ich sprawa.Jak się komuś nie podoba nie musi jechać, jak ktoś nie chce - zdjęć też nie musi oglądać (to jednak polecam zwłaszcza w galerii podanej przez akceja bo mało się nie posikałem i niezły ubaw mieliśmy z żoną jak je oglądaliśmy;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Zdaje się ze już galeria usunieta, bo nie da się wejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Panowie polemika z ludźmi pokroju Pana Mariuszadziało nie ma najmniejszego sensu, bo przecież wszystko co robią od lat w Krojantach jest bez zarzutu, a wszyscy w koło się czepiają. Sam już nie wiem-nie wiemy, albo Oni udają, że wszystko jest ok. albo całość przesłania o to największa szarża (wg.ilości koni i jeźdźców w Polsce", jeśli właśnie to kryterium jest najważniejsze to współczuję-zresztą szczerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Właściwie konie są bez zarzutu, wszystkie eleganckie, piękne zwierzęta. Cała reszta to pospolite ruszenie i koło porządnej, polskiej kawalerii nawet nie stali, bliżej im do 7 pułku kawalerii gen. Custera, który dostał baty pod Little Big Horn. Ich przeciwnicy prezentowali zresztą poziom podobny, z tej usuniętej galerii podobało mi się foto bohaterskich grenadierów pancernych na transporterze ala M113, może im się popierdólkało z doliną Da Nang? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Ja to się dzizwię jednemu.... że jednak ludziska tam jada występują i się nie wstydzą. Ja z rekokoko rezygnuję jak tylko się za pierwszym razem oparzę. Może wątek rekonstrukcyjne dziwadła warto by było przywrócić do życia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 art 234nie polemizuje tylko chodziło mi oto że ktoś coś robi a reszta krytykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 A że robi to w stylu Monty Pythona wszyscy co roku mają niezły ubawhttp://www.youtube.com/watch?v=lyuKGKIEcdA&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 mógłby z tego nie robic farsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Mariusz jeśli mogę tak rzec - ktoś coś robi a reszta krytykuje" - i w tym jest istota JAK ROBI ??? - a nie, że w ogóle robi - a eszta" krytykuje ... bo Krojanty kandydują co roku do najgorszej imprezy historycznej" w kraju - tyle, bo co więcej można pisać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Krojanty to klasa sama w sobie. Organizatorzy tłumaczą tą popelinę że jest to nie rekonstrukcja, tylko inscenizacja". W zamierzchłych czasach brałem w tym udział i juz wtedy widzieliśmy że jest tam coś ie teges". Zakłądam po zdjęciach, że przez ostatnie dziesięć lat nic się tam nie zmieniło.No cóż... sa imprezy rekokoko i są Krujanty"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Ja bym to nazwał raczej widowiskiem".http://pl.wikipedia.org/wiki/WidowiskoPodpunkty 1 i 3 najbardziej pasują do charakteru imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Kolega ma problem z poznaniem właściwego, prawidłowo zorganizowanego widowiska rekonstrukcyjnego. Można się było wybrać na bitwę nad Bzurą, bitwę wyrską, Mławę, bitwę pod Tomaszowem Lubelskim czy kilka innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Koledzy, szkoda naszego czasu i energii na komentowanie dłużej tego zjawiska. Pan Jerzy Hanisz nie skorzysta z naszych sugestii - od lat produkuje taką samą kichę, w której uczestniczą przypadkowi ludzie, przypadkowe pojazdy, jedynie konie są tam autentyczne. Dajmy więc sobie już z tym spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 21 Wrzesień 2011 Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Po Armacie (mariuszdzialo) nie musicie jechać jako po uczestniku czy organizatorze, bo Krojanty to on widział na mapie tylko :) Nie, na poważnie, to on nie uczestniczy w takich imprezach.A co do imprezy- powiem tylko o piechocie. Nie wiem niby jakie GRH czy też SRH się tam pokazują. Większość gruba piechoty to ludziska, które chcą po prostu uczestniczyć w imprezie. 98% z nich ma mundury, które zapewnia organizator (dlatego takie rozbieżności we wszystkim). A jeśli chodzi o pojazdy- fakt, porażka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Lubię i szanuję ludzi, którzy czytają ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Piszemy o tej pożal sie Boże imprezie tyle jakby byłą warta takiej uwagi - dajmy sobie spokój, z tonu naszych - Waszych wypowiedzi wynika, że i tak nic nie mozna zrobić z tym dziwadłem" bo układ koleżeńsko-towarzysko-adoracyjny jest nie do ruszenia-wszystkim o" pasuje i wszyscy się świetnie bawią ... tylko poległych żal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.