qviatus Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Witam,proszę o ID przedstawionego pocisku. Z jakiej broni może pochodzić? z myśliwskiej czy wojskowej?długość 19 mm, średnica w węższym miejscu 10 mm,wewnątrz pocisku jest znak przypominający literę T"będę wdzięczny za pomocpozdrawiam
Barson1 Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 O ile dobrze pamiętam to mauser M1870. KOlega gdzie kopie :)?
qviatus Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 ... takie pytanie odnośnie tematu...czy takie karabiny i naboje były używane w czasie I wojny światowej? czy pociski takie są znajdowane na pobojowiskach pierwszowojennych?
zzz75 Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Jak chcesz to odezwij się do mnie.U mnie po strzelnicy carskiej można takie kulki wiadrami wynosić.Pozdrawiam
qviatus Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 dzięki...można rzec, że operuję w zachodniej części woj łódzkiego:)
qviatus Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 a czy ktoś z Was spotkał się z takim oznaczeniem na tego rodzaju pocisku - T" ?
czarek100 Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 kolego qviatus jeśli możesz odezwij się na priv bo też jestem z zachodniej części Łódzkiego.co do pocisku to znalazłem takich ze trzy i nic nie było od spodu,ale to może wskutek działania gruntu po prostu się wytarło bo jak wiemy ołów jest miękki.
qviatus Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Witam,proszę o ID przedstawionego pocisku. Z jakiej broni może pochodzić? z myśliwskiej czy wojskowej?długość 19 mm, średnica w węższym miejscu 10 mm,wewnątrz pocisku jest znak przypominający literę T"będę wdzięczny za pomocpozdrawiam
qviatus Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 ... wewnętrzna strona pocisku ze znakiem 'T' lub 'I'
Pytanie
qviatus
Witam,
proszę o ID przedstawionego pocisku. Z jakiej broni może pochodzić? z myśliwskiej czy wojskowej?
długość 19 mm, średnica w węższym miejscu 10 mm,
wewnątrz pocisku jest znak przypominający literę T"
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.