Skocz do zawartości
  • 0

bagnety

dropek81

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów jestem posiadaczem 2-wóch bagnetów proszę o identfikecję, ten drugi (w lepszym stanie ma z jednej strony sygnatiurę 42asw a z grugiej 2829)
do tego drugiego chcem dokupić pochwę i żabkę kopię lub replikę gdzie dostanę to najtaniej ? ile za nie dostane tak z ciekawości odrazu mówię, że nie sprzedaje

pozdrawiam Dropek

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potwierdzam, ten drugi to poski wz.22.
Rzeczy o które pytasz można dostać na różnych serwisach aukcyjnych w internecie (nie bede wymieniał nazwy bo znowu zarobie kartke, ale mozna sie samemu domyśleć) oraz na wszelkich giełdach staroci w całym kraju!
Zdrów!
Napisano
Bagnet, którego fotki dodałeś, został już zidentyfikowany przez kol. snajper-s1".
To niemiecki mauser s84/98/34.
Literki asw" to E. & F. Hoerster, Solingen. Bagnet wyprodukowano w roku 1942-gim.
2829 - to numer bagnetu, niżej literka serii.

Mnie interesował ten drugi bagnecik w gorszym stanie (polski, lub czeski najprawdopodobniej).
Pozdrawiam,
Piotr
Napisano

Witam szanownych kolegów jestem posiadaczem 2-wóch bagnetów proszę o identfikecję, ten drugi (w lepszym stanie ma z jednej strony sygnatiurę 42asw a z grugiej 2829)
do tego drugiego chcem dokupić pochwę i żabkę kopię lub replikę gdzie dostanę to najtaniej ? ile za nie dostane tak z ciekawości odrazu mówię, że nie sprzedaje

pozdrawiam Dropek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie