Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
Wirakocza, napisz z jakiego miasta ta skrzynia dla Bogdana, moze bede mogl pomoc. W Warszawie bede w weekend nastepny.
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Swego czasu zwiedzałem zamek z synem. Przy okazji udaliśmy się na miejsce odkopywania murów przy zamku. Na stercie ziemi zauważyłem metal, po wyczyszczeniu mam coś takiego :). Nie twierdzę, że jest stare ale oznacza, że ktoś kto prowadził tam wykopaliska absolutnie nie sprawdził co wykopał.
Bogdan

• 2 weeks later...
Napisano
Nie wiem czy ktokolwiek zadał sobie trud sprawdzenia. W moich stronach mówi się wędzidło. Niestety wiek raczej nie do ustalenia.
Bogdan
Napisano
bogdan,zeszyt do historii,szkoła powszechna.druga połowa lat 30tych znajdzie u Ciebie miejsce? miałbyś pomysł na jego ekspozycje? (zawartości,bo okładka to tylko okładka..)

Trafił nam się ostatnio na makulaturze:)
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Będąc w Górach Świętokrzyskich pomyślałem, że może by rozszerzyć tematykę sali o skarby" jakie skrywa polska ziemia?
Przywiozłem rudę żelaza co zainteresowało uczniów i postanowiłem coś dalej.... Udało mi się nawiązać współpracę z Panem geologiem w jednej z kopalń.

• 2 weeks later...
Napisano
Cześć, plakat fajny i postać nietuzinkowa tylko niestety nie bardzo mi się przyda. Jednakże bardzo dziękuję za chęć pomocy.
Pozdrawiam Bogdan
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...