barbarossa1941 Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Napisano 12 Sierpień 2011 Panowie jaką firmę polecacie?a może ktoś poda coś lepszego od tych?
IdeL Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Cześć. Wśród różnych akumulatorów, których używam w Vaquero, mam jeden, zupełnie nieznanej mi marki MANTA. Dostałem go wraz z detektorem. Na etykiecie napisane jest, że jego pojemność to 300mAh (nie wierzę w tę pojemność). Jednak trzeba przyznać, że pod względem czasu pracy bije wszystko co podłączam do tego detektora. Aku ma spokojnie dwa lata i działa na prawdę super!Standardowy Energizer (175 mAh bodajże) i Varta nie dorównują mu na pewno.Nie wiem...może trafił mi się taki egzemplarz..... :>PozdroofkiIdeL
Motyk Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 Osobiście polecam baterie eurobatt, tanie, a nie gorsze od znanych firm.
ostatni Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 A ja mam akumlatorki Energizer. Po załadowaniu starczają na cały dzień chodzenia tj. od 7,oo do godzi. 19,oo.A chodzę z Fisherem F4Pozdrawiam. Darz Dół
IdeL Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Jeśli do F4 to faktycznie szukaj jakiś markowych, bo frustracja dopadnie Cię po trzech godzinach :>F2/F4 zjadają akumulatory niemal w oczach. Do tych detektorów powinni dodawać w standardzie kartę stałego klient do MediaMarktu :DPozdroofkiIdeL
barbarossa1941 Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Napisano 15 Sierpień 2011 Panowie dzięki za podpowiedzi dodam że baterie mają służyć w Bounty Hunter Discovery 2200.
gral Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Witam.Może nie na temat,ale...Ostatnio zakupiłem w Tesco baterie alkaiczne 9V po 6,99zł,tak z ciekawości.Dziwna sprawa bo wytrzymują tyle co markowe,w każdym bądź razie ja nie zauważyłem znaczącej różnicy.To nie jest reklama,po prostu ciekawostka a i parę groszy zostanie w kieszeni.Do delty wchodzą bez problemu,nie zauważyłem również jakichkolwiek anomalii w pracy wykrywacza.Pozdrawiam.
IdeL Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Heyka, ja w zasadzie 6F22 używam tylko do Tesoro. Ale te detektory mają bardzo przyzwoity pobór prądu, co zapewnia długi czas eksploatacji nawet na słabszych bateriach.Z Bounty Hunterami nie miałem do czynienia, ale F2/F4 to konstrukcje, które mocno korzystają z doświadczeń tej firmy. Z tesorakiem mogę połazić od rana do zmroku i jeszcze trochę na o name made in Lidl" typu Tronic. Te same akumulatory w F2 kolegi umierają po ok. trzech, czterech godzinach - tzn. jeden prędzej, drugi (ten od audio) później.Faktycznie, do tego sprzętu lepiej kupić coś markowego...PozdroofkiIdeL
Krychus Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Te same akumulatory w F2 kolegi umierają po ok. trzech, czterech godzinach - tzn. jeden prędzej, drugi (ten od audio) później."Zależy o jakiej pojemności. Ja do swojego F2 mam VIPOW 250 mAh to starczają (po jednym ładowaniu) na dwa kilkugodzinne wypady. Jak jakiś 150 czy 170 mAh i w dodatku niefirmowy, inny jak Ni-Mh, to możliwe, że tak szybko padają. Tak naprawdę ten wykrywacz nie żre aż tak dużo prądu. I to, że rozładowuje się prędzej jedna, a druga później, znaczy, że kolega nie używa słuchawek. Proste.Pozdrawiam.K.
Saper93 Napisano 19 Sierpień 2011 Napisano 19 Sierpień 2011 Ja uzywam do ciboli akku GP 8.2v 200 mAh do tego ladowarka gp power bank. Akumultorki mam 2 (uzywam na zmiane, jeden sie wyladuje zakladam drugiego, a pierwszego laduje). Chodze na sluchawkach (podstawa) i starczaja mi na dlugo. Dokaldnie nie licze ale tak chyba na 3 wypady po 2-3 godzinki (jedna sztuka) jakos moze dluzej moze krocej. Ale warto sie ubezpieczyc i jeszcze jakas bateryjke kupic.Pozdrawiam!
SkunkWeed Napisano 19 Sierpień 2011 Napisano 19 Sierpień 2011 Ja używam akumulatorków Tronic z Lidla. Realnie mają 160-170mAh. Jak za 14 zeta za sztukę nie ma co wybrzydzać.
barbarossa1941 Napisano 23 Październik 2011 Autor Napisano 23 Październik 2011 Tronici z Lidla naprawdę są dobre i niczym nie odbiegają od Energizera,ale w temp +5 do +10 i te i Tronici bardzo szybko siadają też tak macie?ja ostatnio byłem i komplet dwóch aku siadał po około 2 h.Napiszcie jak jest u was
dominislaw93 Napisano 27 Październik 2011 Napisano 27 Październik 2011 Ja polecam akumulatorki 9,6v firmy Batimex. Używam ich w delcie i wytrzymują kolo 12-16 godzin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.