Skocz do zawartości

Jakiej firmy wybrać aku 9 V Duraccel czy Energizer?

barbarossa1941

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć. Wśród różnych akumulatorów, których używam w Vaquero, mam jeden, zupełnie nieznanej mi marki MANTA. Dostałem go wraz z detektorem. Na etykiecie napisane jest, że jego pojemność to 300mAh (nie wierzę w tę pojemność). Jednak trzeba przyznać, że pod względem czasu pracy bije wszystko co podłączam do tego detektora. Aku ma spokojnie dwa lata i działa na prawdę super!
Standardowy Energizer (175 mAh bodajże) i Varta nie dorównują mu na pewno.
Nie wiem...może trafił mi się taki egzemplarz..... :>

Pozdroofki

IdeL
Napisano
A ja mam akumlatorki Energizer. Po załadowaniu starczają na cały dzień chodzenia tj. od 7,oo do godzi. 19,oo.
A chodzę z Fisherem F4

Pozdrawiam. Darz Dół
Napisano
Jeśli do F4 to faktycznie szukaj jakiś markowych, bo frustracja dopadnie Cię po trzech godzinach :>
F2/F4 zjadają akumulatory niemal w oczach. Do tych detektorów powinni dodawać w standardzie kartę stałego klient do MediaMarktu :D

Pozdroofki

IdeL
Napisano
Witam.Może nie na temat,ale...
Ostatnio zakupiłem w Tesco baterie alkaiczne 9V po 6,99zł,tak z ciekawości.Dziwna sprawa bo wytrzymują tyle co markowe,w każdym bądź razie ja nie zauważyłem znaczącej różnicy.To nie jest reklama,po prostu ciekawostka a i parę groszy zostanie w kieszeni.Do delty wchodzą bez problemu,nie zauważyłem również jakichkolwiek anomalii w pracy wykrywacza.Pozdrawiam.
Napisano
Heyka, ja w zasadzie 6F22 używam tylko do Tesoro. Ale te detektory mają bardzo przyzwoity pobór prądu, co zapewnia długi czas eksploatacji nawet na słabszych bateriach.

Z Bounty Hunterami nie miałem do czynienia, ale F2/F4 to konstrukcje, które mocno korzystają z doświadczeń tej firmy.
Z tesorakiem mogę połazić od rana do zmroku i jeszcze trochę na o name made in Lidl" typu Tronic. Te same akumulatory w F2 kolegi umierają po ok. trzech, czterech godzinach - tzn. jeden prędzej, drugi (ten od audio) później.

Faktycznie, do tego sprzętu lepiej kupić coś markowego...

Pozdroofki

IdeL
Napisano
Te same akumulatory w F2 kolegi umierają po ok. trzech, czterech godzinach - tzn. jeden prędzej, drugi (ten od audio) później."

Zależy o jakiej pojemności. Ja do swojego F2 mam VIPOW 250 mAh to starczają (po jednym ładowaniu) na dwa kilkugodzinne wypady. Jak jakiś 150 czy 170 mAh i w dodatku niefirmowy, inny jak Ni-Mh, to możliwe, że tak szybko padają. Tak naprawdę ten wykrywacz nie żre aż tak dużo prądu.

I to, że rozładowuje się prędzej jedna, a druga później, znaczy, że kolega nie używa słuchawek. Proste.

Pozdrawiam.

K.
Napisano
Ja uzywam do ciboli akku GP 8.2v 200 mAh do tego ladowarka gp power bank. Akumultorki mam 2 (uzywam na zmiane, jeden sie wyladuje zakladam drugiego, a pierwszego laduje). Chodze na sluchawkach (podstawa) i starczaja mi na dlugo. Dokaldnie nie licze ale tak chyba na 3 wypady po 2-3 godzinki (jedna sztuka) jakos moze dluzej moze krocej. Ale warto sie ubezpieczyc i jeszcze jakas bateryjke kupic.

Pozdrawiam!
  • 2 months later...
Napisano
Tronici z Lidla naprawdę są dobre i niczym nie odbiegają od Energizera,ale w temp +5 do +10 i te i Tronici bardzo szybko siadają też tak macie?ja ostatnio byłem i komplet dwóch aku siadał po około 2 h.Napiszcie jak jest u was

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie