toska Napisano 16 Kwiecień 2015 Napisano 16 Kwiecień 2015 Zjawisko mokrej trawy i problemów przez nią powodowanych dotyczy każdego detektora ale dla solfernusa to problem jak góra lodowa dla Tytanika.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=719048#1584880
zuki Napisano 16 Kwiecień 2015 Napisano 16 Kwiecień 2015 Tak toska, diagnoza postawiona...http://kobiecyporadnik.pl/kat,1026343,title,Jak-rozpoznac-wampira-energetycznego,wid,15891365,nasz_temat.html?smjtticaid=614b37
toska Napisano 16 Kwiecień 2015 Napisano 16 Kwiecień 2015 Masz racje kolego ten wykrywacz zabije w każdym chęć do tego hobby i pozbawi energii i radości z poszukiwań.Ps.Całą kasę za wcześniejsze klakierowanie odesłałem z powrotem Nie mogłem się przemóc.
brodkasz Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Toska zaskakujesz mnie coraz bardziej, dobrze że przestajesz już pleść farmazony (sam obiecałeś) Powiem Ci tak, z Proximą przez 5 lat nie miałem problemów na mokrej trawie. Z Solfem niby chodziłem rano (rosa powinna być ale głowy nie dam) nie zaobserwowałem żadnych problemów. Mogę Ci obiecać że jak będę miał możliwość sprawdzę.Tylko czy uwierzysz, czy dalej będziesz plątał :)Ps.Piszę z telefonu.Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Po pierwsze nigdzie nie napisałem że nie będę tu pisał a to dla tego że przed tym szajsem trzeba ludzi ostrzegać.Po drugie od farmazonów(odpowiedź na osobistą wycieczkę) to jesteście wy chrzaniąc o tym jak cudowny sprzęt był/jest w waszym posiadaniu i wasza sprawa co z tego macieI jeszcze raz napisze za te pieniądze można naprawdę kupić sprzęt który da nam radość z poszukiwań a nie ten wyrób wykrywaczo-podobny.Tu dla przypomnienia http://odkrywca.pl/nowy-polski-wykrywacz-solfernus,689582.html#689582
woytas Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Ok Panowie!Każdy następny post nie związany z tematem wątku zostanie usunięty a autor nagrodzony medalem złotej cebuli.Przypominam temat wątku: wykrywacz solfernus"Dziękuję za uwagę.
Gość Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Solfernus 2.7 oraz był z nami na wyprawach przez ponad rok, do chwili obecnej i jeszcze długo chyba będzie. Wczesniej mój towarzysz używał starszą wersję 1.0 . Jako, że zazwyczaj jeździliśmy rano, a wracaliśmy wiecorem a nad Odrą rosa to standard - z rosą i mokrą trawą nie było problemu i zmian w zachowaniu wykrywacza nie było. Jak ktoś pisze bzdury że miał problem z mokra trawą i rosą to ja zadaję pytanie - w jakim celu te bzdury pisze. Albo toska miałes wykrywacz uszkodzony - wtedy polecam serwis, albo sam go sobie uszkodziłeś i po prostu nie odesłałeś, tylko gdzieś pogoniłeś na tablicy. Jak byś sprzedał uszkodzony to zapewne klient by reklamował go, lub odesłał do serwisu. Osobiście problemów z mokrą trawą nie miałem w Solfernusie, za to były problemy z ludźmi typu Toska, którzy za wszelką cenę chcę podwazyć jakość produktu.
toska Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Sprzęt zakupiłem NOWY prosto od producenta i problemy z nie stabilności miał od razu więc jeśli dostałem taki produkt od producenta to tylko pogratulować jakości produkcji. Problem natomiast z takimi ludzmi jak Karolsowiak polegs na tym że nie widzą ŻADNYCH wad w tym urządzeniu i wciskają to innym.
brodkasz Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 To taki sprzęt się reklamuje, żyjemy w XX| wieku. To nie dżungla jakieś zasady obowiązują. Przestań wciskać ludziom że każdy z Solfernusów to syf, bo to nie prawda. Dzisiaj poświęciłem trochę czasu i przejrzałem ten wątek z Twoimi żalami. Większość z Twoich zarzutów musiała zostać już poprawiona bo nie stwierdziłem u siebie takich problemów. A niektóre to po prostu usterka którą SIĘ REKLAMUJE!!!Reklamuje i jeżeli to nic nie daje, wtedy można skarżyć. Kupowałem ostatnio drukarkę, po odebraniu przesyłki i sprawdzeniu okazało się że nie działa. I co miałem obsmarować firmę? Zgłosiłem niezgodność towaru, odesłałem, dostałem pieniążki i po sprawie.Tośka nie żyjemy w buszu, skończ proszę te żale i załatwiaj sprawy jak każdy cywilizowany człowiek.Wybacz jeżeli Cię uraziłem, ale brak mi słów.Pozdrawiam Brodkasz.
Gość Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Z ciekawości porozmawiałem z Panem Wieczorkiem czy był reklamowany kiedyś wykrywacz z takimi defektami jak opisuje Toska. Jak myślicie ? Oj Toska Toska, kłamczuszku. Nie był. Skoro sprzet na gwarancji to w czym miałeś problem? Pewnie sam zacząłeś grzebać w elektronice i spierdzieliłeś sprzęt, idę w zakład, że leży gdzieś na dnie Twojej szafy bo samodzielnie grzebiąc straciłeś prawa do naprawy pogwarancyjnej. Tak było?Gdybyś go sprzedał jako uszkodzony to kolejny użytkownik na bank by go odesłał do naprawy, zamiast chodzić z uszkodzonym.Przestań kompromitować się człowieku, bo jest setki zadowolonych użytkowników Solfernusa (znam kilku osobiście) i jeden biedny pokrzywdzony Toska na którego spadły wszystkie plagi egipskie.
toska Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 A babrajcie się w swoim chlewie i mnie już nic do tego. Każdy wykrywacz ma swoje wady a według was ten model ich nie posiada jak by co ja ostrzegałem a mi jedynie będzie przykro jak ktoś się na tą waszą propagande sukcesu nabierze. Przyleciały motyle i tyle :)
Gość Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Zanim Toska odejdziesz odpowiedz na bardzo proste i zasadnicze pytanie.Dlaczego nie reklamowałeś wykrywacza jeśli zauważyłeś usterkę, który JEST NA GWARANCJI ? Czy nie umiesz czytać karty gwarancyjnej? Pewnie umiesz, ale gwarancja nie obejmuje usterek mechanicznych wynikłych z ingerencji użytkownika. Zgadłem? Czekamy na odpowiedź Toska, sam producent też jest ciekaw.
brodkasz Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Solfernus jak każdy wykrywacz ma też i swoje wady, Toska nikt nie twierdzi inaczej. Tylko jak dla mnie zalety w ogromnym stopniu przewyższają wady. Może nie miałem dużo wykrywaczu, ale pare ich było, więc jakieś porównanie mam. I jeżeli ktoś twierdzi że to g...o to będę się odzywał, bo z tym się nie zgadzam. Rozumiesz czy nie. Nic nie REKLAMUJE.Pozdrawiam Brodkasz.
woytas Napisano 17 Kwiecień 2015 Napisano 17 Kwiecień 2015 Panowie jak widzę to wątek moim zdaniem się wyczerpał. Ktoś będzie chciał jakieś informacje to założy nowy - ten skończy się ofiarami w ludziach.Dlatego blokuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.