pajos Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Witam.Czy ktoś z was robił lub może zrobić test dla boratynki lub 1 grosza w ziemi?Pytam bo podejrzewam że z moim coś jest nie tak.strasznie płytko te monetki widzi po mimo różnych ustawień.Tak to jest jak się z drugiej ręki kupuje i dlatego w przyszłym tygodniu jedzie na przegląd.
brodkasz Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Co do współczesnych groszy to metali kolorowych na próżno w nich szukać. Dlatego i zasięg mizerny. Ale boratynkę już powinien dobrze ciągnąć. Nie masz pewności co do prawidłowej pracy wykrywacza bo kupowałeś używkę, wyślij na przegląd, dobry pomysł :) Nie wiadomo co poprzedni właściciel z nim robił :)Pozdrawiam Brodkasz.
pajos Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Wysyłam bo chce mieć pewność że jest z nim wszystko dobrze a przy okazji zamontują mi nadajnik do słuchawek taki jak ty masz.Mierzyłem na boratynce przysypanej ziemią to na 8 cm jest nie widoczna,ustawienia różne,łącznie z fabrycznymi i dlatego proszę o sprawdzenie czy macie tak samo.Podejrzewam że coś z moim solfkiem jest nie tak.
brodkasz Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Tak głupio zapytam, nie było tam z boku jakiegoś złomu w ziemi?A jak Ci pokazuje w testach napowietrznych :)Słuchawki nie powiem dobra rzecz.Pozdrawiam Brodkasz.
Klucznik Napisano 15 Marzec 2015 Napisano 15 Marzec 2015 WitamCos mi wyglada ze ktos odgrzewa co pewien czas ten lekko stary kotlet i wykrywacz wyrasta na najlepszy na swiecie a jest to dosyc antyczny i słaby sprzet.K. z K.
brodkasz Napisano 15 Marzec 2015 Napisano 15 Marzec 2015 Jesteś jednym z odgrzewających? :)A tak poważnie, możesz mieć swoje zdanie ale ja mogę mieć swoje.Pozdrawiam Brodkasz.
PENelektronik Napisano 30 Marzec 2015 Napisano 30 Marzec 2015 Witam.Zauważyłem że z forum w dziale sprzęt zniknęły wątki z 2015-03-09 do 2015-03-16.Można je gdzieś odnaleźć ?
brodkasz Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 Witam. Mam pytanie do użytkowników Solfernusa ze słuchawkami bezprzewodowymi. Ja jak do tej pory używałem słuchawek podłączonych do telefonu (służył jako odbiornik). Mam pytanie jak się sprawują takie bezprzewodowe? Czy nie ma z nimi jakiś problemów, nie roztrajają się, czy dobrze przez nie słychać?Pozdrawiam Brodkasz.
Gość Napisano 3 Kwiecień 2015 Napisano 3 Kwiecień 2015 Miałem transmiter ten z Solfernusa, ale w osobnym pudełku, podłanczany wtykiem do wykrywacza. Działał z Solfernusem, testowany również z At Pro.Słuchawki marketowe za 35zł gorzej mi sprawdzały się niż patent z telefonem Samsung+słuchawki douszne. Ponadto gorąco było mi w uszy. Telefon, czy MP3 ze słuchawkami na kabelku, schowanym pod kurtką jest optymalnym rozwiązaniem według mnie.
brodkasz Napisano 3 Kwiecień 2015 Napisano 3 Kwiecień 2015 Witam. Nie mi też patent z telefonem odpowiada, ale zastanawiam się czy nie pozbyć się w ogóle kabla. Boję się tylko że słuchawki z odbiornikiem (te tańsze bo na inne mnie w tej chwili nie stać) mogą coś źle działać :) Stąd moje pytanie. Pozdrawiam Brodkasz.
Gość Napisano 3 Kwiecień 2015 Napisano 3 Kwiecień 2015 Jak na falach wykrywacza lubisz słuchać radia maryja czy gorących rzebojów to bierz te marketowe za 35zł ;-). U mnie własnie takie były hocki klocki, a na telefonie to ustawiam sobie pasmo z dokładnością do 0,1 w górę lub w dół i jest gitara. Oczywiście jako niereformowalny człowiek ponad wszystko stawiam kabel spiralny taki jak pokazał kolega w innym wątku. http://zobten.blogspot.com/2015/03/grunberger-oder-wald.html#more
Gość Napisano 3 Kwiecień 2015 Napisano 3 Kwiecień 2015 http://odkrywca.pl/kabel-spiralny-do-sluchawek,740217.html#740217 ten pomysł pozbawia kabel większości wad , a nie borykamy się z minusami rozwiązań bezprzewodowych (bo to rozwiązanie bezkablowe też ma wady)
brodkasz Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 No to trochę mi wyjaśniłeś karolslawiak" Będę musiał pozostać jednak przy telefonie, nie będę kombinował :)Pozdrawiam Brodkasz.
coin1980 Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 Proszę. Miałem Solfa przez dwa miesiące i stwierdzam, że jakość wykonania jest poniżej jakiegokolwiek wykrywacza, sam plastik. Odkleja się panel, wygląda jak wydruk na folii z drukarki. Oddałem go koledze i już wiem, że nigdy do niego nie wróce. Jak czytam wypowiedzi, peany na plus tego detektora to mnie to śmieszy.PozdrawiamWee
coin1980 Napisano 4 Kwiecień 2015 Napisano 4 Kwiecień 2015 Karolsawiak jak słuchasz fal RM to znaczy, że coś z Twoją wyrywką jest nie ok, działa na tym samym paśmie co radio FM? :)
brodkasz Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Witam. Czuję się wywołany do odpowiedzi jako że sporo tu o Solfie pisałem.Proszę. Miałeś Solfa przez 2 miesiące i po 2 miesiącach stwierdziłeś że jakość wykonania jest poniżej wykrywacza, sam plastik" :)Racja puszka jest plastikowa, tak jak w większości wykrywaczy na rynku.Panel się odkleił, cóż ja bym słał do producenta na gwarancję, wada fabryczna, musi naprawić.Jeżeli twierdzisz że wykrywacz do niczego to czemu oddałeś koledze?Chcesz go stracić :)Napisz proszę jakąś opinie o wykrywaczu z prawdziwego zdarzenia a nie tylko jest nie ładny i mi się nie podoba. Bo to widziałeś chyba przed kupnem. Wtedy się podobał?Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 O tym wyrobie wykrywaczo-podobnym można pisać tylko dobrze albo w ogóle a jak ktoś się nie zastosuje to przyjdzie BOCIAN i zrobi ciach, ciach :)
coin1980 Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Brodkasz miałem Solfa tylko przez dwa miesięca bo mój fisher był w serwisie u proscana. Obudowa elektroniki to plastik termoformowany, wygina się w rękach. Trwałość, estetyka, jest poniżej średniej wykrywaczowej, porównaj sobie do fischera lub garretta ace 250 lub innego. W porównaniu z tymi seryjnym wykrywaczami. Solf to szajs nie z tej ziemi, niestety.Z tego co się zorientowałem był już wątek na odkrywcy i pierwsze wrażenia. Podpisuje się, że jakość wykonania jest fatalna i możesz sobie pisać jak chcesz i co chcesz, ale to właśnie moje subiektywne odczucia i opinia. Solfernusa możesz porównać tylko do Armanda, który zresztą jest lepiej wykonany ale tego drugiego też już wcześniej miałem i również nie chcę go już więcej widzieć.Panel tego wykrywacza odklejał się i po naciskaniu przycisków plastik trzeszczał, jak tak ma wyglądać komfort w użytkowaniu wykrywacza to ja dziękuje za to.Pozdrawiam
Gość Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Toska!!!! Ty jeszcze żyjesz? Dawno Ciebie nie było, pisałeś kiedyś że miałeś Solfernusa i nie byłeś zadowolony z niego.Ja kiedyś miałem Jabla, poczatkowo mi wystarczał, ale oddałem go koledze po dwóch latach użytkowania w jakimś tam rozliczeniu bo nie byłem już zadowolony że pokazuje tylko militarkę, potem jak pochodziłem z Whitesem Classic, jego też oddałem innemu kumplowi po iluś tam miesiącach w zamian za kanister ON pięć litrów oleju silnikowego i kupiłem Solfernusa. Solfernusa po roku oddałem koledze z Głogowa, kolega jest zadowolony, a jak przestanie być to odda kolejnemu, a kupi coś z półki za parę tysiaków, lub poprzestanie na Solfie. Nie ma złych wykrywaczy, zmieniają się potrzeby, sposób szukania i przedmioty zainteresowania . Jeśli zaś użytkownik nie potrafi w pełni wykorzystać sprzętu jaki posiada (w określonym przedziale cenowym) to znaczy, że za wiele oczekuje, a za mało umie. Solf ma zalety jak szybkie rozkładanie, zasilanie tylko dwa paluszki i przyzwoity zasięg. Jak ktoś szuka czegoś lepszego - polecam Whitesa za 6 tysięcy - kto bogatemu zabroni? Jest jednak jedna zasada - nie znalazłeś nic kanarkiem, czy Solfem to nie znajdziesz i Whitesem.
toska Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Żyje żyje i zaglądam tu co by poczytać te bajki z mchu i paproci i na to mi wychodzi że prima aprilis jest tu codziennie więc i ja wpisze się w ten deseń. Ten wykrywacz jest obecnie najlepszym narzędziem poszukiwawczym jakie istnieje, wchodzi w interakcje z właścicielem i sprawia mu największy przypływ endorfin ze znanych urzywek.Zasięgi tego cuda są powalajace niczym litra harbaty na łeb a stabilnoć i niewzruszoność w czaśe poszukiwań jest w prost zadziwiająca. Można nim operowa, w górah na nizinach a i pod wodą daje rade. Na razie tyle tych superlatyw bo musze sprawdzic czy przelw doszedł
Gość Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Toska, na pewno dojdzie, policz zera po jedynce ;-).Ja obecnie szukam Garrettem i też go chwalę, tylko konta dolarowego nie mam to i przelewów brak.Nie ma co marudzić, każdy szuka tym na co go stać, lub co ma pod ręką. Jak miejscówka bogata to i chińczykiem coś wyłowisz.Znam kolegów co szukali jeszcze kujkami 50 lat temu.Znaleziska jakich można pozazdrościć. Żeby było ciekawiej technika pracy kujką polegała nie na nakłuciu kanki, a znalezieniu miękkiej ziemii - potem sprawdzano szpadlami.Tak mi się przypomniało z tymi kujkami, bo ostatnio w trybie statycznym na cewce 35cm kanek szukaliśmy. Efekt - kanek brak ;-), ktoś opróżnił schowek przed nami.
brodkasz Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 Cześć Toska i ja Cie pamiętam. Wcześniej udzielałem się w wątkach o Proximie. Ale cóż Penelektronik przebił stawkę, podkupił mnie od Rutusa i jestem tu. Cieszę się że i Ty do nas przystąpiłeś:))) Pamiętaj trzymaj się tych co lepiej płacą :)Pozdrawiam Brodkasz.
toska Napisano 5 Kwiecień 2015 Napisano 5 Kwiecień 2015 No faktycznie coś skubańce oststnio oszczedzają na naganiaczach ale co tam jak się ma w ofercie tak świetny sprzęt jak solfernus to nima bata że się wykosi konkurencję. Zwlaszcza tryb sratyczny z automatycznym zerowaniem do gruntu powala na kolana jego zasięgi przebijają whites tm 808
Gość Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Gdybym na początku swojej przygody z wykrywaczem miał Solfa z trybem statycznym, a nie jakiegoś Lisa firmy Poltras, bez podłokietnika ;-) to nadawał bym do Was teraz z Szeszeli, albo z Dubaju. Na militarkę z trybem statycznym Solf jest jak najbardziej OK, ale nie wiem czy jeszcze tej militarki po okopach zostało bo dawno już tego nie szukałem. Kiedyś to ledwo plecak się niosło z fantami - to były czasy...
toska Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Ten wspaniały sprzęt znajdzie w okopach wszystko co tam jest ba nawet znajdzie to czego tam nie ma.Dopisze tera to co zawsze powinno się pisać(osoba która płaci tego wymaga) że jest leciuchny jak piórko że prądu szama mało a i że cudownie się składa.Boratynki w trybie dynamicznym 2-tonowym to z 38,5 cm ściąga rewelacja panowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.