abcd Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 Większość pamiątek po Ukrainskiej Powstanczej Armii które są obecnie oferowane na aukcjach w sieci oraz bazarach to kopie.Odnalazł ktoś z Was jakiś gadżet (pytanie skierowane szczególnie do osób szukających na Podkarpaciu,Wschodniej Lubelszczyźnie ) UPOwski 100proc. oryginalny chodzi mi głównie o insygnia ,klamry itp.
huk 100 Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 http://myvimu.com/exhibit/24006-klamra-upajeden z kolegów twierdzi że kopia inni że oryginał :)pewny byłbym gdybym sam wykopał :) -pozdro
majos Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 abcd sory za offtop ale sie niemogłem powstrzymać troche żes pojechał z tytułem tego wątku ja osobiście nie trawie upowców banderowców i innych ukrainskich nacjonalistów z przyczyn czysto narodowościowych i nazywanie pozostalosci po tych zbrodniażach ,,pamiątkami'' myśle ze dźgnełoby niejednego kto pamięta te czasy ale podkreslam to tylko moje odczucie
tyfus Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 więc ja informuję, że ten wątek nie jest o odczuciach :)ciekawe, że nie zżymasz się na zbieranie pamiątek po WH a najlepiej po SS, bo wszystko co elektryczne to elektryzuje.Jest taki wątek i dobrze. Każdy kto coś ma do napisania lub pokazania w tym temacie - bardzo dobrze.Rynki kolekcjonerskie zalewają kopie - kwestia podaży i popytu, a armia małych ludzi ze skośnymi oczkami jest w stanie to zapotrzebowanie zapełnić ... choć nie tylko oni ...Dlatego, tak samo jak w przypadku klamer, dopuszczam w tym wątku informacje, mogące pomóc w identyfikacji oryginału i dzięki temu uniknięcie przewału" przy zakupie.
majos Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 widze tyfus że niechwyciłeś kontekstu oczywiscie przez moje ręce przeszly różne przedmioty niegdys należace do WH czy SS ale nigdy nienazwałbym tego pamiątką ,jakoś sie niemogłem powstrzymac od komentarza sory jeszcze raz i urywam dyskusje bo zrobi sie nie na temat
tyfus Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 kontekst wychwyciłem - lecz nie mnie zmieniać tytuł wątku. Nie ma w nim nic do czego ja mógłbym się przyczepić - mogę jedynie dokonać ewentualnych zmian na prośbę autora.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.