Skocz do zawartości
  • 0

Oryginał czy kopia? Odznaka za rany I WŚ

Ragnor13

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Żeby nie było, wcale nie upieram się przy tym, że ta odznaka to oryginał. Po prostu nie oceniałbym jej na podstawie tego zdjęcia, nie najlepszej jakości zresztą.

Trzeba zaczekać aż posty nowego Kolegi zostaną zaakceptowane.
Wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.

Pozdrawiam W
Napisano
Według mnie to kopia (ale wyraźniejszymi zdjęciami bym nie pogardził).

Rączka prawego miecza jest odchylona względem ostrza, brzydkie luty zawiasu szpili i oczka, nie najładniejsza kokardka, dziwne groszkowanie". Tak to widzę w moich oczach ;)

Pozdrawiam.

K.
Napisano
Widzę, że stary temat wypłynął, a więc jako, że te odznaczenia za rany to zupełnie nie mój temat postanowiłem zasięgnąć rady Osoby mającej gigantyczną wiedzę o odznaczeniach niemieckich i tak pozwolę sobie zacytować: Dałbym jej szanse. O ile przód wygląda ok to na podstawie tych zdjęć powiedziałbym że haczyk był naprawiany,ale żeby mieć 100 % pewnośc potrzebowałbym lepszych zdjęć-te z odkrywcy są bardzo male i ciemne."

A więc jeżeli Kolega Ragnor13 tutaj jeszcze zagląda i chce się dowiedzieć więcej na temat tego odznaczenia za rany to niech doda lepsze zdjęcia lub (lepiej) odezwie się do mnie na priva to podam mu maila, na który wyśle mi zdjęcia w lepszej rozdzielczości i jakości.

Pozdrawiam W
Napisano
Dlaczego marna kopia? Zaczekałbym jednak na zdjęcie tyłu przed wydawaniem pochopnych opinii. Według mnie nie wygląda wcale tak najgorzej ...

Tak dla porównania na przykład:
http://www.germanmilitaria.com/Imperial/photos/G012063.html

Pozdrawiam W

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie