traper6 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Napisano 30 Lipiec 2011 Wykrywka stała nie używana ze 3 tygodnie. Akumulatory były cały czas włożone.Dzisiaj byłem z nim w terenie.Objawy: Nastapiło zresetowanie wszystkich moich ustawień (ale to to pikuś, ustawiłem ponownie).W trybie dynamik w ustawieniu Surface Elim", wycięło mi pierwsze dwa górne wskazania. Mówiąc inaczej wykrywacz nie pokazuje mi tego co jest prawie na wierzchu, lub też bardzo płytko, tylko zaczyna wskazywać od 6 cali, czyli od ok. 15 cm w dół.Podjęte działania:- Korygowanie przyciskami + i - nie daje żadnego rezulatu ( chociaż normalnie dzialają)- Podczas pracy wyjełem akumulatory, czego się nie powinno robić, chciałem żeby elektronika dostała kopa i szoku.- Zmieniłem bieguny akumulatorów w celu jak wyżej.W trybie statyk pracuje mi bez zarzutu.Oprócz sypnięcia wykrywki do Odry, lub kilkakrotnego pizgnięcia ją z całej siły o drzewo, macie jakieś inne pomysły jak to zresetować ?
luzik400 Napisano 30 Lipiec 2011 Napisano 30 Lipiec 2011 Proponuję zmianę baterii lub reset przytrzymanie przycisku power parę sekund aż wykrywacz wróci do ustawień fabrycznych.
traper6 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Napisano 31 Lipiec 2011 Nie pomyślałem (zapomniałem) o możliwości powrócenia do ustawień fabrycznych.Zastosowałem się do wskazań. Jest teraz wszystko O.K.Serdeczne dzięki za radę i pozdrawiam.
rufa Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 zmieniłem bieguny akumulatorów w celu jak wyżej".metoda extremalna,po niej zostaje już tylko użycie palnika.jak się nie chce przeczytać i przyswoić instrukcji,to się tak ma.
peterpan Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 Od takich kopów i szoków elektronika może zejść. Jeżeli akumulatory to nie sanyo eneloop, to po 3 tyg niewiele im zostało energii. Ciesz się, że po takich działaniach wszystko jest ok i pacjent żyje. Niestety, GTI jest dobrym, ale dość kapryśnym sprzętem, kolega często rzucał mięsem na wykopkach. Stan baterii ma duże znaczenie a do tego ten nieszczęsny cienki kabelek od zasobnika baterii lubi się przetrzeć i wtedy się zaczyna zabawa, jak działa tylko 1 zasobnik baterii. Bo coś niby działa, ale całość nie działa.
luzik400 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 peterpan ciekawe rzeczy opowiadasz ja śmigam już 5 lat i nie zauważyłem takich przypadłości używam duracela i czasami to już celowo chcę żeby ich żywotność dobiegła końca i chodzę do ostatniej kreski i wykrywacz działa bez zarzutów dla ciekawości tylko raz go resetowałem przyciskiem power.
rufa Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 witam.ja też chodzę na duracelach i tak jak luzik,do ostatniej kreski[jeżeli jestem na polu i do tego zejdzie na wskazniku].przy włączonej gadającej babie"wygłasza ona komunikat o słabym stanie baterii.resetu używam po zmianie wielkości sondy.na poczatku zabawy z GTI,namieszałem w ustawieniach i też musiałem użyć resetu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.