pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Proszę o identyfikację pokazanej łyżki. Czy jest to srebro, z jakiego okresu pochodzi, czy posiada jakąś wartość. Mam takie trzy łyżki po babci, na odwrocie jest wybity chyba jakiś mały ptaszek i rosyjskie literki. proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Niestety nie posiadam dobrego aparatu a ten który mam nie robi najlepszych zdjęć. Nie wychodzi nic widocznego. Może przepiszę napis jaki znajduje się na łyżce мнц ц 1p15к" a przed tymi literkami jest jeszcze w kółku mały ptaszek może to być kuropatwa albo bażant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Proszę o identyfikację widelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 Daj zdjęcia drugiej strony,z naciskiem na punce.Mogłeś spokojnie umieścić widelec w tym wątku i mieć 2w1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 2. Proszę o identyfikację widelca nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Proszę o informacje o tej łyżce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 мнц - to skrót z rosyjskiego : miedź, nikiel, cynk - czyli to nie jest srebro :)potem jest cena : 1 rubel, 15 kopiejekkuropatwa albo bażant" - to znak fabryki, ale ustalenie jej może być kłopotliwewięcej :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=675210#1109127Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:52 26-07-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 prosze zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Udało się przybliżyć napis z pierwszej łyżeczki, ten który wcześniej przepisywałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pusioh Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Mam jeszcze kilka srebrnych łyżek i widelców, czy mogę je dodać do tego postu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 26 Lipiec 2011 Share Napisano 26 Lipiec 2011 te napisy poprosimy czytelniejsze - najlepiej w trybie makro.tak - kolejne możesz dodawać w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
pusioh
Proszę o identyfikację pokazanej łyżki. Czy jest to srebro, z jakiego okresu pochodzi, czy posiada jakąś wartość. Mam takie trzy łyżki po babci, na odwrocie jest wybity chyba jakiś mały ptaszek i rosyjskie literki. proszę o pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.