karabin133 Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 Witam proszę o identyfikację blaszki ze zdjęcia. Szerokość 12 cm a wysokość 8cm. Wydaje mi się że nie jest to nieśmiertelnik. Szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem. Co mogą oznaczać te skróty Gr. i Kr. ?
ryjec Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 moze powiem cos glupiego ale to moze byc blacha na konia moze.
Lowen Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Witam jest to blaszka z wozu konnego z danymi właściciela.Skrót Gr.(Gross) to część niemieckiej nazwy miejscowości Gross Schlatikow- Słodkowo a Kr.(Kreis) czyli powiat.Pozdrawiam.
zygamun Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Skrót Gr.dotyczy nazwy miejscowości Gross Schlatikow, zaś Kr. to inaczej okręg,powiat.Blacha faktycznie mogła być umieszczona na zwierzęciu,rzeczy,furze...identyfikującym się z właścicielem.
morlock Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Kr. Saatzig to powiat Szadzki http://pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_szadzki
Catadero Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 Blacha była mocowana na końskiej uprzęży po lewej stronie zwierzęcia.C.
Pytanie
karabin133
Witam proszę o identyfikację blaszki ze zdjęcia. Szerokość 12 cm a wysokość 8cm. Wydaje mi się że nie jest to nieśmiertelnik. Szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem. Co mogą oznaczać te skróty Gr. i Kr. ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.