karabin Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Napisano 20 Lipiec 2011 Witam.Proszę o pomoc w id tego pierścienia,jakiej prowieniencji i od czego . Średnica to 60-64mm.(zdeformowany). Najbardziej pasuje mi na radziecki,ale być może jestem w błędzie.Pozdrawiam.
Kamiljan Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 Gdybyś zmierzyl jego wysokosć to może udałoby sie uściślic, słuchaj mam jedną szklanke carska szrapnelówke która ma zdjęty pierścien, radełkowanie pod pierscieniem ma identyczne jak Twój pierścionek, scięcie do kierunku lotu też by się zgadzało.
Kamiljan Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 tylko ta średnica... może jest wybrakowany ?
ensiferum3 Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 Pierścień zawsze trochę większy ... ja obstawiam, że z pocisku 57mm radzieckiego, no i jest nieco rozciągnięty, bez tego raczej nie zszedłby w takim stanie z pocisku. Na 76.2mm za mały, więc to chyba to.
karabin Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Napisano 21 Lipiec 2011 W grę wchodzi tylko II w.ś. Wybrakowany nie jest bo w miarę pasują do siebie końce. Rozciągnięty zapewne jest i to sporo ponieważ jest to pierścień z pocisku po detonacjí (nabój trafiony odłamkami).Wysokość zmierzę jak tylko będę mógł,będzie coś ok 13-15mm.Pozdro.
karabin Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Napisano 20 Lipiec 2011 Witam.Proszę o pomoc w id tego pierścienia,jakiej prowieniencji i od czego . Średnica to 60-64mm.(zdeformowany). Najbardziej pasuje mi na radziecki,ale być może jestem w błędzie.Pozdrawiam.
karabin Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Napisano 21 Lipiec 2011 Niewiele się pomyliłem 13,0-13,5mm wysokości.
Pytanie
karabin
Witam.
Proszę o pomoc w id tego pierścienia,jakiej prowieniencji i od czego . Średnica to 60-64mm.(zdeformowany). Najbardziej pasuje mi na radziecki,ale być może jestem w błędzie.
Pozdrawiam.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.