Pepsi_Srepsi Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2011 Witam,Jak w temacie, potrzebne mi są wymiary kolby do ww. w temacie egzemplarza rzadkiego karabinu. Googlując tudzież szperając gdzie popadnie nie znalazłem żadnego wprost odnośnika do wymiarów drewna. Wiem, że jest to jeden z rzadszych modeli, jednakże a óż widelec" któryś z Kolegów posiada jakieś informacje na temat wymiarów. Chciałbym zrobić replikę, aluminium jest żadnym problemem, jednak nie sądziłem, iż już na starcie może być taki problem z samym drewnem. Internetowy zapewne nie jednemu znany sklep oferuje na zamówienie produkowane takie kolby jednak cena 700zł lekko mnie zirytowała i pomyślałem, że znajomemu stolarzowi dam do wystrugania", jednak na samych zdjęciach nie ma co bazować i przydałby się w miarę dokładne wymiary kolby.Tak więc jeżeli któryś z Kolegów posiadałby pomocne informacje i był w stanie się nimi podzielić to byłbym wdzięczny.Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 Marne szanse że ktoś Ci pomoże. Spróbuj może tu ale nic nie gwarantuję http://gk43forum.com/forum/pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 22 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2011 Dzięki Marcin,Wezmę napiszę u nich na forum, może ktoś ma na stanie i może mi zmierzyć, bo szukam i nic...dziwne jest to, że na polskim portalu aukcyjnym kolby drugowojenne do kar98k chodzą po 300-500 zł, a replika idzie za 700 zł, rozbój w biały dzień. Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 Mocno wątpliwe aby znalazł się ktoś,komu będzie się chciało dokładnie pomierzyć.Bez tego używając pobieżnych wymiarów od razu daj sobie spokój.Goście z forum do którego dostałeś link sami kupują kopie osad u nas...Cenna 700 zeta za profesjonalną replikę to fakt,mocno za dużo.Ale zważając na rzadkość takowych,i cenny oryginałów które to nie tyle by Cię zirytowały,co zabiły - niekoniecznie:)Porównywać cenny do popularesowych osad M98 też nie ma sensu,tym bardziej że na alle większość tych drugowojennych" to jugolska lipa.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 700 to gruba przesada ale takie ceny to są chyba za kolby ze sklejki, z jednego kawałka drewna idzie wyrwać taniej. Może spytaj Pana Leszka Foksa o kolbę do giety z jednego kawałka. Zapytać zawsze warto.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.