Skocz do zawartości
  • 0

pruski medal

lysy452

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://beck-militaria.de/index.php?article_id=2&clang=0&SHOPLANG=de&SHOPKEY=Kaiserreich/Auszeichnungen+Preussen/512_Medaille+18.+Oktober+1831+Friedrich+Deutscher+Kaiser+K%C3%B6nig+von+Preu%C3%9Fen.html
Napisano
RE: Medal i madalion
grba (4071 / 208)
2006-06-03 21:20:00
nr 2
Medal z cesarzem niemieckim Fryderykiem III (Kaiser Friedrich III von Hohenzollern); inskrypcja związana z trudnym dla cesarstwa rokiem 1888 - rokiem trzech cesarzy Wilhelma I , Fryderyka III i Wilhelma II. Fryderyk III zmarł przedwcześnie po zaledwie 99 dniach panowania na raka gardła. Jego śmierć w cierpieniu stała się obiektem kultu.
Napisano
Mam podobny niestety w duzo gorszym stanie. Jak dla mnie zwykły patriotyk znajac życie wydany w ogromnym nakładzie. Bardzo częste znalezisko :) wydaje mi sie że nie bylo jakotakich nadań i powodów do nadawania. Znalazlem kiedys niemiecka strone gdzie pokazane były tego typu patriotyki z tego okresu i bylo tego naprawde sporo i jak juz wspomnialem niedopatrywalbym sie przyczyn nadania itp..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie