Skocz do zawartości
  • 0

Virtuti Militari

siemek201

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

V klasy okres PRL
http://www.numizmatyka.waw.pl/sklep/krzyz-virtuti-militari-5-klasy-moskwa_odznaczenia-odznaki-bron-biala-prl-i-iii-rp_1699

Napisano
pawelsamotyha nie kupilem tego po przez zadne aukcje sprawdzałem u jubilera i pokazało srebro, jest pokryte galwenicznie srebrem, przy napisach lekko poczerniało. CZY TO MOŻE BYĆ TOMBAK POSREBRZANY??. na aukcji jest taki moskiewski v klasy tez jest srebrny trzeba go nadpiłowac zeby sprawdzic że to czyste srebro.

I jeszcze jedno gdzie to wyczytałes ze takie krzyze są z czystego srebra i tylko takie ze nie robili z tąbaku
Napisano
Na kolejnych fotkach jest przedstawiona druga wersja moskiewska.Wszysrkie trzy powinny byc wykonane w srebrze.Inicjaly ciete na pierwszej fotce wskazuja iz wiem kto to sprzedaje i wiem dobrze ze sprzedaje lipe
Napisano
Tak sie sklada ze od ponad 30 lat zbieram odznaczenia.Oczywiscie czesto obserwuje aukcje na znanym portalu aukcyjnym.Takie wlasnie odznaczenia sprzedaje gosc ukrywajacy sie pod trzema nickami,tlumaczac sie tym ze odznaczenia pochodza ze starej kolekcji itd.Oczywiscie na aukcjach fotki sa te same.pisane byly do niego e-maile,alegosc odpowiadal wymijajaco albo wcale nie odpisywal i sprzedaje dalej.
Napisano
W czasach PRL (do 1989r- potem nie nadawano)był nadawany właśnie taki jak Twój- z orłem bez korony. Nie jest to pospolite odznaczenie i ogólnie dostępne , więc nie podejmuję sie oceny jego oryginalności. Może ktoś z Kolegów posiada oryginał i jest znawcą tego tematu więc się wypowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie