DOMILUD PL Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
DOMILUD PL Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
DOMILUD PL Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Kamiljan zamiast filozofować spróbój coś dodać w temacie karabińczyka, bo tu dalej jest pytanie.
Ave Danzig Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 kulka" wygląda na pruskie jajko - Eihandgranate1917http://www.lexpev.nl/grenades/europe/germany/eihandgranate1917.html
DOMILUD PL Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 O jasna ..., Ave Danzig, ale to są pozycje z 45 r., obok była ruska łuska z 44 r. Moje" jajko nie ma karbowań" na obwodzie. No i ten karabińczyk był razem z kulką, po co?
DOMILUD PL Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 O sorry, faktycznie na pierwszym zdjęciu jest bez karbowań i wymiar by się zgadzał. Swoją drogą łusek z amunicji I-wojennej w okolicy też trochę znalazłem. Dzięki Ave, dobrze że został w lesie.
Question
DOMILUD PL
Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.