DOMILUD PL Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Napisano 9 Lipiec 2011 Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
DOMILUD PL Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Napisano 9 Lipiec 2011 Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
DOMILUD PL Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Napisano 10 Lipiec 2011 Kamiljan zamiast filozofować spróbój coś dodać w temacie karabińczyka, bo tu dalej jest pytanie.
Ave Danzig Napisano 9 Lipiec 2011 Napisano 9 Lipiec 2011 kulka" wygląda na pruskie jajko - Eihandgranate1917http://www.lexpev.nl/grenades/europe/germany/eihandgranate1917.html
DOMILUD PL Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Napisano 9 Lipiec 2011 O jasna ..., Ave Danzig, ale to są pozycje z 45 r., obok była ruska łuska z 44 r. Moje" jajko nie ma karbowań" na obwodzie. No i ten karabińczyk był razem z kulką, po co?
DOMILUD PL Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Napisano 9 Lipiec 2011 O sorry, faktycznie na pierwszym zdjęciu jest bez karbowań i wymiar by się zgadzał. Swoją drogą łusek z amunicji I-wojennej w okolicy też trochę znalazłem. Dzięki Ave, dobrze że został w lesie.
Pytanie
DOMILUD PL
Jak w temacie, obok ziemianki. Kulka została w lesie bo pojęcia nie mam co to może być. Karabińczyk na następnym zdjęciu oczyszczony.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.