szpagin Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Pusty smiech człowieka bierze jak czyta te wpisy super fanty gratuluje"Fanty takie , początkowe -nawet fajne"Niemal sam złom,czym tu się chwalić?Kawałkami złomu,resztkami łusek,szrot i tyle nie wart nawet pokazywania i zabierania
Wojciech115 Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Nie wiem czy Kolega szpagin nie szuka wcale czy też Trafia fanty godne pokazania jak uważa ale chciałbym je zobaczyć i reszta kolegów pewnie też. Chyba, że kolega zaraz w pierwszym dniu poszukiwań trafił Tygrysa ? Każdy w początkach trafia słabe fanty trzeba wprawić naukę i śmigać z wykrywaczem.Pozdro.
Wojciech115 Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 A i ten post Niemal sam złom,czym tu się chwalić?Kawałkami złomu,resztkami łusek,szrot i tyle nie wart nawet pokazywania i zabierania " był nie potrzebny opublikowania. To co chłopak trafił a, że wykopał sam a nie kupił na bazarze to pokazuje bo PRZYPOMINAM, że dział dotyczy Nasze odkrycia (bez identyfikacji).Tyle od mojej osoby.
szpagin Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Wojciech115,nie zamierzam pokazywać na forum swoich trafień,niejeden już przez to obudził się o 6rano.Wiem,z doświadczenia że pierwsze fanty są skarbem"ale zamieszczanie ich na forum,chwalenie się w jakikolwiek sposób tym złomem jest żałosne,no chyba że user todorr jest naprawdę zielony i nie przejrzał starych wątków,zdjęć w dziale NOGdyby to zrobił,myślę że nie zamieszczał by takiego szitu" na forum bo po prostu byłoby mu wstyd.
Wojciech115 Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Eh. Po dokładnym obejrzeniu i przeczytania forum byś zobaczył, że inni trafią na skarb a ktoś kopie łuski. Kolega Todorr pochwalił się tym w odpowiednim dziale więc nie widzę jakichkolwiek zastrzeżeń. A, że zaczyna swoją karierę poszukiwacza to zamieszcza pierwsze odkrycia. Zaznaczam PIERWSZE. Dla każdego pierwsze znalezisku z działu, które go interesuje jest skarbem.Pozdro.
todorr Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Witam ostatnio wypadł mi o taki zapalniczek, przy okazji dodam że jeszcze nie wiem czemu ale od razzu przy nowym lotnisku na Świdniku w jednym miejscu znalazłem około 100 całych naboi, nie wiem jakim cudem porozrzucane wszystkie rosyjskie 2 niemieckie i 8 przeciw lotniczych. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat Świdnika z czasów pierwszej lub drugiej wojny czy okolic, mile widziane. ;) (najlepiej mapy ale to raczej nie możliwe). jeśli ktoś chce się czegos dowiedzieć proszę pisać ja też mam troche dobrych informacji na ten temat interesuje mnie takze wólka
Dyman Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 WitamSam zaczynałem bardzo podobnie i każdy na trafiony złom był dla mnie skarbem . Więc gratuluje i życzę powodzenia :)
todorr Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 obok kolejny zapalniczek trafione blisko siebie, dodam że wszystko to wykopane jest w lesie Świdnickim. Sporo leci takich zapalniczków. Od lewej zapalnik austriacki M99 wersja mosiężna od prawej A-W M8.
hellmoth Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Zapalniki fajne:-),a ta spluwa to pistolet startowy z lat 60-tych.
lain Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Fajne fanty jak na początek,dobre zdjęcia,przyjemnie się ogląda i czyta.Przywołuje wspomnienia pierwszych kroków z detektorem :) Będę kibicował.pzdr.
Barson1 Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 Powodzenia + ładnej jakości zdjęcia :) Po łuskach wnioskuję że ziemia kwaśna czyż nie prawda ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.