Wyro Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Napisano 26 Czerwiec 2011 Czy to sztuka okopowa? Spłonka zbita, bez sygnatur. Włos był równo, ale wyjmowałem i wkładałem więc jest trochę krzywo. Z drugiej strony łuska nieco uszczępiona.
bluemen123 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Tak sztuka okopowa.Mógł to być pędzel do golenia, jak również zwykły pędzel do malowania. :)
Mr.Dezerter.1918 Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 witaammm. tez mam sie czym pochwalic;p sztuka okopowa;] he wszystko 100% orginał, 1 wojenka bieszczady;]pozdro od dezertera
Mr.Dezerter.1918 Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 skąd wiesz że do wódy;p? moze do herbaty?;] heh super;]
Wyro Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Tyfus, tak się od słowa do słowa zrobiło... Przepraszam:) Wracając do ID. Łuska podobno jest wczesna, a z kontekstu pochodzenia wskazywałoby wszystko na carskie koszary do 1915 r. Jeśli tak, nie wiedziałem, że tak biednie sobie sprzęty codziennego użytku żołnierze robili w warunkach pokojowych. Dziękuję wszystkim za ID w tym wątku i za Wasze posty!
Wyro Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 Fajny! A to moja sztuka okopowa nr 1. Kieliszek do wódy z łuski niemieckiej przeciwlotniczej. Z folwarku, w którym rozbili się Niemcy i zostawili to i owo.
Mr.Dezerter.1918 Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 dokładnie;] ja nie raz widziałem takie cudenka że białko w oku scinało.. i pomyslec ze oni robili to w okopach.;] ehh podziwiać;]
jacko33 Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 Był to chyba dość popularny sposób radzenia sobie z brakami w wyposażeniu gdyż ja znalazłem taki sam patent" niestety w mojej na zewnątrz łuski zostało mniej włosia. Moja łuska-pędzelek została znaleziona na wrześniowej pozycji. Postaram się po południu odnaleźć ją i wstawić fotkę. Pozdro.J"
Pytanie
Wyro
Czy to sztuka okopowa? Spłonka zbita, bez sygnatur. Włos był równo, ale wyjmowałem i wkładałem więc jest trochę krzywo. Z drugiej strony łuska nieco uszczępiona.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.