Catadero Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Poszperaj w necie,jest masa informacji i zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raftes Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Ja pudruję się z kasy i staje na głowie by skompletować NZ 500.Jeśli chodzi o części to masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raftes Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 To zdjęcie to oczywiście narazie moje marzenie.Może za jakieś 2 lata uda mi się coś takiego stworzyć.Na pierwszy rzut oka NZ 500 nie różni się wiele od 350-ki poza silnikiem i tylnym zawieszeniem.Z taką myślą kupiłem 500-kę i okazało się że taki sam mają tylko zbiornik paliwa.Reszta to różnice czasem nieduże ale niewiele można wykorzystać z 350ki do której części jest masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 no tak, NZ500 to biały kruk i do tego jak wszystkie dekawki bardzo duzo róznic na przestrzeni lat produkcji, zapewne jak wiesz wiekszosc pojechała do policji hiszpanskiej a graty na ebay.de drogie nieprzyzwoicie. pozdr. i zycze powodzenia. kilkanascie lat grzebałem sie w NZ'tach i troszke ten temat przerobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 db-tak wyglądał Harley kolegi F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 ...a u mnie w garażu intensywne, przedsezonowe prace... w tle uwage zwraca Ruperth...czuwający nad całością prac ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 wygladał? słyszałem ze sie przeprowadził pare lat temu, ale wyzbył sie wueli? a cywil? nie mieszkam juz w Gd. od paru ladnych lat, to i wiesci nie docierają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Wyglądał,bo zdjęcie robione ponad 10 lat temu.Nie wiem jak dziś wygląda ten Harry.Składa (albo już złożył) cywila i coś tam jeszcze.Harego w życiu by nie sprzedał!A przeprowadził się faktycznie i kontakt mam z nim baaardzo sporadyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Moskit1 jestem, jestem, tylko mam mało czasu :)Dekawki na razie stoją. Niestety nic nie zapowiada żeby remont którejkolwiek został w tym roku zakończony.Jakoś to przeżyję, a w międzyczasie wyszukuję drobiazgów i conieco posuwam do przodu. Głowicę do SB200A mam już uzupełnioną w brakujące żeberka. Czekam na sprzęgło i pewnie wtedy skręcę silnik do kupy.Może mi się poszczęści i w końcu ściągnę z ebaya wkład przedniej lampy do KM200, co pozwoli mi chociaż ten motocykl ukończyć. Na razie wygląda okropnie z czarną dziurą w lampie :)PozdrawiamPiotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 dkw sb500+steib w kamaszach" a własciciel nie, z własnych zbiorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Ten motocykl istnieje tylko w jednym egzemplarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Motocykl z przeniesieniem napędu wałkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Ręcznie wykonano sześć egzemplarzy.Silnik bokser czterocylindrowy 500 cm OHV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 Wszystkie do siebie podobne,lecz w różnej stylizacji.Brytyjski Wooler Four. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Cześć Piotrek(Dykta) no to wreszcie sie odezwałeś ;) no tak jest, umnie również musiałem sie wstrzymać z rożnymi remontami moto Kasa !!!!!NO bardzo ciekawy egzemplarz lampa nie co dziana hehe wczoraj zakupiłem sobie Jawe Perak 250 z r52 stan nie zadowalający ale powinno z tego wyjść calutki moto ))Po zatem doszły mnie słuch O MZ 300 hmmm zobaczymy co z tego wyjdzie heehe Bardzo dziwna jest ta emzeta nie spotykaną ma kierownice postaram sie wam wrzuci parę zdjęci Jawy a MZ na razie nie mogę sprawy organizacyjne hehehhttp://img265.imageshack.us/img265/4047/img2237pr9.jpghttp://img267.imageshack.us/img267/7251/img2233hw4.jpghttp://img265.imageshack.us/img265/3630/img2235qu0.jpghttp://img265.imageshack.us/img265/2760/img2232wz7.jpgPozdrawiam Moskit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Moskit,mam gdzieś oryginalny kluczyk do Jawy,poszukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Witam Catadero pewnie jeszcze ras pewnie ))))))Za ile lub może jakaś zamiana ;))))Na pewno jestem zainteresowany !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Czyściutki,zatankowany,gotów do jazdy.Tylko odpalać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 UUUPS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 taaaaaa, to były czasy adaptacji np. tłoków od kompresora i inych patentów. Moim zdaniem, internet dał wiekszy dostęp do czesci ze swiata i łatwiej teraz cos zdobyc, wiec takie sytuacje powinny przejsc do histori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Catadero co to sie stało,że tak sie zesr...? :-) Ja mam osła od 15 lat i powiem szczerze,że nigdy ale to nigdy nic mi sie w nim poważnego nie sypnęło. Uważam go za sprzęt niezniszczalny...a tu taaakie coś, widze,że gaźnik też szlag trfił... Ciekaw jestem jaki kosmiczny musiał byc dźwięk towarzyszący temu zajściu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Motorek należy do kogoś z Torunia.Fota robiona ze 20pare lat temu na zlocie. Z tego co mi sie wydaje,że pamiętam, to przyczyną takiego buuum było rozwiercenie na maxa cylindra i ścianki nie wytrzymały ciśnienia. A szkoda, bo zdjęcie pierwsze zrobiłem właścicielowi,który w odróżnieniu od innych zlotowiczów, bardzo dbał o czystość motocykla. Uchwyciłem go właśnie przy czyszczeniu maszynki.Pozdro.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Czyli potwierdza się zasada: częste mycie skraca życie"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 A to ciekawe, bo ja jestem z Torunia. Swojego osła kupiłem od Hansa (też z Torunia) ale napewno to inny egzemplarz od tego z Twojej fotki.Zresztą z tego co pamiętam..i nie pamiętam-(ale znam ze słyszenia), to w Toruniu było kilka osiołków. Początkowo wszyscy upiekszali" je jak mogli..ale takie były czasy-taka moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Hansa z Torunia znam bardzo dobrze. Pozdr.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.