Skocz do zawartości

Fotki Motocykli

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To zdjęcie to oczywiście narazie moje marzenie.Może za jakieś 2 lata uda mi się coś takiego stworzyć.Na pierwszy rzut oka NZ 500 nie różni się wiele od 350-ki poza silnikiem i tylnym zawieszeniem.Z taką myślą kupiłem 500-kę i okazało się że taki sam mają tylko zbiornik paliwa.Reszta to różnice czasem nieduże ale niewiele można wykorzystać z 350ki do której części jest masa.

no tak, NZ500 to biały kruk i do tego jak wszystkie dekawki bardzo duzo róznic na przestrzeni lat produkcji, zapewne jak wiesz wiekszosc pojechała do policji hiszpanskiej a graty na ebay.de drogie nieprzyzwoicie. pozdr. i zycze powodzenia. kilkanascie lat grzebałem sie w NZ'tach i troszke ten temat przerobiłem.

wygladał? słyszałem ze sie przeprowadził pare lat temu, ale wyzbył sie wueli? a cywil? nie mieszkam juz w Gd. od paru ladnych lat, to i wiesci nie docierają...

Wyglądał,bo zdjęcie robione ponad 10 lat temu.Nie wiem jak dziś wygląda ten Harry.Składa (albo już złożył) cywila i coś tam jeszcze.Harego w życiu by nie sprzedał!A przeprowadził się faktycznie i kontakt mam z nim baaardzo sporadyczny.

Moskit1
jestem, jestem, tylko mam mało czasu :)
Dekawki na razie stoją. Niestety nic nie zapowiada żeby remont którejkolwiek został w tym roku zakończony.
Jakoś to przeżyję, a w międzyczasie wyszukuję drobiazgów i conieco posuwam do przodu. Głowicę do SB200A mam już uzupełnioną w brakujące żeberka. Czekam na sprzęgło i pewnie wtedy skręcę silnik do kupy.
Może mi się poszczęści i w końcu ściągnę z ebaya wkład przedniej lampy do KM200, co pozwoli mi chociaż ten motocykl ukończyć. Na razie wygląda okropnie z czarną dziurą w lampie :)

Pozdrawiam
Piotrek

Cześć Piotrek(Dykta) no to wreszcie sie odezwałeś ;) no tak jest, umnie również musiałem sie wstrzymać z rożnymi remontami moto Kasa !!!!!
NO bardzo ciekawy egzemplarz lampa nie co dziana hehe
wczoraj zakupiłem sobie Jawe Perak 250 z r52 stan nie zadowalający ale powinno z tego wyjść calutki moto ))
Po zatem doszły mnie słuch O MZ 300 hmmm zobaczymy co z tego wyjdzie heehe Bardzo dziwna jest ta emzeta nie spotykaną ma kierownice postaram sie wam wrzuci parę zdjęci Jawy a MZ na razie nie mogę sprawy organizacyjne heheh
http://img265.imageshack.us/img265/4047/img2237pr9.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/7251/img2233hw4.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/3630/img2235qu0.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/2760/img2232wz7.jpg

Pozdrawiam
Moskit

taaaaaa, to były czasy adaptacji np. tłoków od kompresora i inych patentów. Moim zdaniem, internet dał wiekszy dostęp do czesci ze swiata i łatwiej teraz cos zdobyc, wiec takie sytuacje powinny przejsc do histori.

Catadero co to sie stało,że tak sie zesr...? :-) Ja mam osła od 15 lat i powiem szczerze,że nigdy ale to nigdy nic mi sie w nim poważnego nie sypnęło. Uważam go za sprzęt niezniszczalny...a tu taaakie coś, widze,że gaźnik też szlag trfił... Ciekaw jestem jaki kosmiczny musiał byc dźwięk towarzyszący temu zajściu...

Motorek należy do kogoś z Torunia.Fota robiona ze 20pare lat temu na zlocie. Z tego co mi sie wydaje,że pamiętam, to przyczyną takiego buuum było rozwiercenie na maxa cylindra i ścianki nie wytrzymały ciśnienia. A szkoda, bo zdjęcie pierwsze zrobiłem właścicielowi,który w odróżnieniu od innych zlotowiczów, bardzo dbał o czystość motocykla. Uchwyciłem go właśnie przy czyszczeniu maszynki.
Pozdro.
C.

A to ciekawe, bo ja jestem z Torunia. Swojego osła kupiłem od Hansa (też z Torunia) ale napewno to inny egzemplarz od tego z Twojej fotki.Zresztą z tego co pamiętam..i nie pamiętam-(ale znam ze słyszenia), to w Toruniu było kilka osiołków. Początkowo wszyscy upiekszali" je jak mogli..ale takie były czasy-taka moda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie