Skocz do zawartości
  • 0

Metalowa figurka.

drag47

Pytanie

Napisano

Trafiła mi się kiedyś taka figurka. Kojarzy mi się to z jakimś ołowianym żołnierzykiem. Metal z którego ją wykonano to chyba jakiś cynk? Myślałem z początku ,że to ołów bo jest dosyć ciężki ale okazał się zbyt twardy jak na ten metal. Kojarzy wam się z czymś ten mundur który on ma na sobie? Z jakiego okresu może pochodzić ta figurka?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Odświeżam. Na angielskim forum dowiedziałem się ,że to być może rzymski fancik.Nie jestem pewien czy to rzeczywiście jest tak stare. Spotkał się ktoś kiedyś z podobną figurką?
Napisano
Baza danych ukdfd nie działa..
Z Rzymem bym się nie rozpędzał, bo dość dokładnie wykonane, ale jak tylko będzie dostęp - sprawdzę..
pozdro.
Napisano

Trafiła mi się kiedyś taka figurka. Kojarzy mi się to z jakimś ołowianym żołnierzykiem. Metal z którego ją wykonano to chyba jakiś cynk? Myślałem z początku ,że to ołów bo jest dosyć ciężki ale okazał się zbyt twardy jak na ten metal. Kojarzy wam się z czymś ten mundur który on ma na sobie? Z jakiego okresu może pochodzić ta figurka?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie