Vorenus35 Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Witam mam wielką prośbę do wszystkich którzy mogą mi udzielić informacji i pomocy w postaci dobrych zdjęć , schematów na temat tego pojazdu i ogólnie o sd.kfz.250Mam w planach zrobienie modelu 3d 250/9 z odwzorowaniem każdej śrubki:)(żartuje oczywiście chciał bym zrobić jak najdokładniej), podstawowe pytanie czym oprócz płyt zewnętrznych różniły się wersje alt od neu.Udało mi się zdobyć sporo zdjęć z internetu w śród nich jest sporo neu i nie wiem czy mogę je wykorzystać głównie chodzi tu o przedział bojowy, silnik itp. , zaznaczam nie musi być to 250/9 podstawowe wyposażenie pewnie było podobne , najgorzej wygląda sprawa zawieszenia ale każde zdjęcie , schemat , rysunek mile widziane .http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=74807Właśnie skończyłem model flakpanzera38(t) możecie sami ocenić jak to wygląda pod linkiem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Zacznij od tego:Panzer Tracts No. 15-1 - leichter Schuetzenpanzerwagen (Sd.Kfz.250) Ausf.A & B - History of Production, Variants, Organization, and Employment in Action from 1940 to 1945"BTW teraz się mówi Ausf A zamiast Alt :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Ja mam taki model tego pojazdu producent King and Country skala 1:30 w malowanie Dywizji ,,Lehr,,Normandia 1944.Polecam także publikację podaną przez poprzednika.Po lewej fragment Pz IF z tyłu Jagdtiger po prawej fragment Shermana 76mm wszystkie modele jednej firmy.Nie są to modele redukcyjne to są modele dioramowe z figurkami żołnierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Marek - dzięki postaram się gdzieś to zdobyć .Jacek - tobie też dzięki ale ja nie robię modelu z plastiku tylko 3d .Mam nadzieję że ktoś coś podeśle co mogło by mi się przydać, na razie próbuję wykorzystać to co mam , tak jak pisałem najgorzej sprawa wygląda z wnętrzem wanny i ogólnie napędem .Na razie wygląda to tak jak na zdjęciu , gumy gąsienic na pewno do wymiany:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raduś Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Witam.Mam parę zdjęć 250-tki w różnych wersjach.Jeśli jesteś zainteresowany proszę o adres.A modele 3D MISTRZOSTWO ŚWIATA !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Dzięki raduś ^^ , staram się :).Każda pomoc mile widziana będę czasami wstawiał jakieś ujęcie z postępem prac nad modelem.Podaję maila adarej@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2011 Brakuje mi mocowania koła napinającego i napędowego (szczególnie napędowego) , jeszcze raz proszę o jakąś pomoc jeśli znajdziecie jakiś błąd to też dajcie znać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faku Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Zeszyty z Wydawnictwa Militaria kolegę interesują?? zeszyty 19,173 i 231 sporo fotek, waga ok 90MB zeszyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2011 Dzięki Faku ale mam te zeszyty sporo tam fotek ale raczej mało dobrej jakości i z bliska , najlepsze są takie jak na tym ujęciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 2 Lipiec 2011 Share Napisano 2 Lipiec 2011 Jest jeszcze seria książek Total Detail Sd Kfz 252 253 & early 250" autor Martin Kögel. Poszukaj na sieci wersji elektronicznej bo obecnie to rzadko spotykane i drogie publikacje, a dla tej rodziny pojazdów coś na kształt biblii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faku Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 http://svsm.org/gallery/sdkfz250-5/P1190944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Może tutaj coś znajdzieszSd.Kfz.250 [Militar's Kits Hors Serie 01]http://depositfiles.com/en/files/l3lv98t1k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 Och kolego Verenus to nie jest plastyk do jest żywica i metal/one są ciężkie/ a farba nie jest odpowiednikiem tylko autentyczna taka jaką hitlerowcy malowali swoje pojazdy.Pozdrawiam i życzę udanych łowów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2011 Dzięki wszystkim :) , na pewno coś się z tego przyda .Jacek ja też kleiłem modele w prawdzie tylko plastik ale te twoje to musi być super sprawa , jaki jest koszt takiego modelu ?.Z modelem powoli do przodu nowy kadłub wieżyczka przyłożona ze starego będzie robiona od nowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 Powoli brnę dalej :) , wie ktoś może czy gdzieś w polsce można by zobaczyć 250-tkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 Zapomniałem dodać ujęcia z modelem do obejrzenia z boku :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 27 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam wie może ktoś jak wyglądały lub jak mogły wyglądać te 3 skrzynki na błotniku ? , na zdjęciu jest nawet opis do czego były . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brunnenitz Napisano 17 Sierpień 2011 Share Napisano 17 Sierpień 2011 Vorenus35, obydwa modele są rewelacyjne, gratuluję świetnej roboty i przede wszystkim cierpliwości.Jaki będzie kolejny projekt? Może coś z aszego podwórka"? 7TP, może któraś z tankietek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus35 Napisano 10 Październik 2011 Autor Share Napisano 10 Październik 2011 Witam spróbuje jeszcze raz bo moje posty nie pojawiają się w temacie .Model prawie na ukończeniu ale jego oznaczenia i numery są raczej nie za bardzo prawdziwe i w związku z tym mam prośbę ,ma ktoś może informacje albo zdjęcia konkretnego pojazdu w tym malowaniu i najlepiej z afryki :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.