Vorenus35 Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Napisano 24 Czerwiec 2011 Witam mam wielką prośbę do wszystkich którzy mogą mi udzielić informacji i pomocy w postaci dobrych zdjęć , schematów na temat tego pojazdu i ogólnie o sd.kfz.250Mam w planach zrobienie modelu 3d 250/9 z odwzorowaniem każdej śrubki:)(żartuje oczywiście chciał bym zrobić jak najdokładniej), podstawowe pytanie czym oprócz płyt zewnętrznych różniły się wersje alt od neu.Udało mi się zdobyć sporo zdjęć z internetu w śród nich jest sporo neu i nie wiem czy mogę je wykorzystać głównie chodzi tu o przedział bojowy, silnik itp. , zaznaczam nie musi być to 250/9 podstawowe wyposażenie pewnie było podobne , najgorzej wygląda sprawa zawieszenia ale każde zdjęcie , schemat , rysunek mile widziane .http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=74807Właśnie skończyłem model flakpanzera38(t) możecie sami ocenić jak to wygląda pod linkiem :
Marek Jaszczołt Napisano 24 Czerwiec 2011 Napisano 24 Czerwiec 2011 Zacznij od tego:Panzer Tracts No. 15-1 - leichter Schuetzenpanzerwagen (Sd.Kfz.250) Ausf.A & B - History of Production, Variants, Organization, and Employment in Action from 1940 to 1945"BTW teraz się mówi Ausf A zamiast Alt :-)
jacek1962 Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Ja mam taki model tego pojazdu producent King and Country skala 1:30 w malowanie Dywizji ,,Lehr,,Normandia 1944.Polecam także publikację podaną przez poprzednika.Po lewej fragment Pz IF z tyłu Jagdtiger po prawej fragment Shermana 76mm wszystkie modele jednej firmy.Nie są to modele redukcyjne to są modele dioramowe z figurkami żołnierzy
Vorenus35 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 Marek - dzięki postaram się gdzieś to zdobyć .Jacek - tobie też dzięki ale ja nie robię modelu z plastiku tylko 3d .Mam nadzieję że ktoś coś podeśle co mogło by mi się przydać, na razie próbuję wykorzystać to co mam , tak jak pisałem najgorzej sprawa wygląda z wnętrzem wanny i ogólnie napędem .Na razie wygląda to tak jak na zdjęciu , gumy gąsienic na pewno do wymiany:).
raduś Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 Witam.Mam parę zdjęć 250-tki w różnych wersjach.Jeśli jesteś zainteresowany proszę o adres.A modele 3D MISTRZOSTWO ŚWIATA !!
Vorenus35 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Napisano 30 Czerwiec 2011 Dzięki raduś ^^ , staram się :).Każda pomoc mile widziana będę czasami wstawiał jakieś ujęcie z postępem prac nad modelem.Podaję maila adarej@wp.pl
Vorenus35 Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Napisano 2 Lipiec 2011 Brakuje mi mocowania koła napinającego i napędowego (szczególnie napędowego) , jeszcze raz proszę o jakąś pomoc jeśli znajdziecie jakiś błąd to też dajcie znać .
Faku Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Zeszyty z Wydawnictwa Militaria kolegę interesują?? zeszyty 19,173 i 231 sporo fotek, waga ok 90MB zeszyt.
Vorenus35 Napisano 2 Lipiec 2011 Autor Napisano 2 Lipiec 2011 Dzięki Faku ale mam te zeszyty sporo tam fotek ale raczej mało dobrej jakości i z bliska , najlepsze są takie jak na tym ujęciu .
Marek Jaszczołt Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Jest jeszcze seria książek Total Detail Sd Kfz 252 253 & early 250" autor Martin Kögel. Poszukaj na sieci wersji elektronicznej bo obecnie to rzadko spotykane i drogie publikacje, a dla tej rodziny pojazdów coś na kształt biblii.
Penetrator Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Może tutaj coś znajdzieszSd.Kfz.250 [Militar's Kits Hors Serie 01]http://depositfiles.com/en/files/l3lv98t1k
jacek1962 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Och kolego Verenus to nie jest plastyk do jest żywica i metal/one są ciężkie/ a farba nie jest odpowiednikiem tylko autentyczna taka jaką hitlerowcy malowali swoje pojazdy.Pozdrawiam i życzę udanych łowów.
Vorenus35 Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 Dzięki wszystkim :) , na pewno coś się z tego przyda .Jacek ja też kleiłem modele w prawdzie tylko plastik ale te twoje to musi być super sprawa , jaki jest koszt takiego modelu ?.Z modelem powoli do przodu nowy kadłub wieżyczka przyłożona ze starego będzie robiona od nowa .
Vorenus35 Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Napisano 18 Lipiec 2011 Powoli brnę dalej :) , wie ktoś może czy gdzieś w polsce można by zobaczyć 250-tkę .
Vorenus35 Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Napisano 18 Lipiec 2011 Zapomniałem dodać ujęcia z modelem do obejrzenia z boku :).
Vorenus35 Napisano 27 Lipiec 2011 Autor Napisano 27 Lipiec 2011 Witam wie może ktoś jak wyglądały lub jak mogły wyglądać te 3 skrzynki na błotniku ? , na zdjęciu jest nawet opis do czego były .
Brunnenitz Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 Vorenus35, obydwa modele są rewelacyjne, gratuluję świetnej roboty i przede wszystkim cierpliwości.Jaki będzie kolejny projekt? Może coś z aszego podwórka"? 7TP, może któraś z tankietek?
Vorenus35 Napisano 10 Październik 2011 Autor Napisano 10 Październik 2011 Witam spróbuje jeszcze raz bo moje posty nie pojawiają się w temacie .Model prawie na ukończeniu ale jego oznaczenia i numery są raczej nie za bardzo prawdziwe i w związku z tym mam prośbę ,ma ktoś może informacje albo zdjęcia konkretnego pojazdu w tym malowaniu i najlepiej z afryki :) .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.