Skocz do zawartości

Sd.kfz. 250/9 alt

Vorenus35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wielką prośbę do wszystkich którzy mogą mi udzielić informacji i pomocy w postaci dobrych zdjęć , schematów na temat tego pojazdu i ogólnie o sd.kfz.250

Mam w planach zrobienie modelu 3d 250/9 z odwzorowaniem każdej śrubki:)(żartuje oczywiście chciał bym zrobić jak najdokładniej), podstawowe pytanie czym oprócz płyt zewnętrznych różniły się wersje alt od neu.

Udało mi się zdobyć sporo zdjęć z internetu w śród nich jest sporo neu i nie wiem czy mogę je wykorzystać głównie chodzi tu o przedział bojowy, silnik itp. , zaznaczam nie musi być to 250/9 podstawowe wyposażenie pewnie było podobne , najgorzej wygląda sprawa zawieszenia ale każde zdjęcie , schemat , rysunek mile widziane .

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=74807

Właśnie skończyłem model flakpanzera38(t) możecie sami ocenić jak to wygląda pod linkiem :

Ja mam taki model tego pojazdu producent King and Country skala 1:30 w malowanie Dywizji ,,Lehr,,Normandia 1944.
Polecam także publikację podaną przez poprzednika.
Po lewej fragment Pz IF z tyłu Jagdtiger po prawej fragment Shermana 76mm wszystkie modele jednej firmy.
Nie są to modele redukcyjne to są modele dioramowe z figurkami żołnierzy

Marek - dzięki postaram się gdzieś to zdobyć .
Jacek - tobie też dzięki ale ja nie robię modelu z plastiku tylko 3d .

Mam nadzieję że ktoś coś podeśle co mogło by mi się przydać, na razie próbuję wykorzystać to co mam , tak jak pisałem najgorzej sprawa wygląda z wnętrzem wanny i ogólnie napędem .
Na razie wygląda to tak jak na zdjęciu , gumy gąsienic na pewno do wymiany:).

Dzięki wszystkim :) , na pewno coś się z tego przyda .
Jacek ja też kleiłem modele w prawdzie tylko plastik ale te twoje to musi być super sprawa , jaki jest koszt takiego modelu ?.

Z modelem powoli do przodu nowy kadłub wieżyczka przyłożona ze starego będzie robiona od nowa .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Witam spróbuje jeszcze raz bo moje posty nie pojawiają się w temacie .

Model prawie na ukończeniu ale jego oznaczenia i numery są raczej nie za bardzo prawdziwe i w związku z tym mam prośbę ,ma ktoś może informacje albo zdjęcia konkretnego pojazdu w tym malowaniu i najlepiej z afryki :) .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie