Skocz do zawartości

Nowy wykrywacz Rutus-a

Damian84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Opakowanie te same , pewno będą różne wariacja więcej funkcji ,częstotliwości itp. można produkować różne modele jak króliki.
Napisano
No dla wzrokowców to szału ima"..

Też myślałem że Rutus odbiegnie od podstawowych stelaży,no ale nie zmienia to faktu że się sprzeda jak świeże bułeczki.

pzdr.
Napisano
Sztyca bez zmian to drobiazg. Rura jest rurą, a co niby by miało być nowego?
Zwraca uwagę przede wszystkim różnica w funkcjonalności. Chciałem wyłowić główne różnice miedzy modelami, ale ich głęboka odmienność mnie przerosła, przytłoczyła i ścięła z nóg. Udało mi się jednak znaleźć wytłumaczenie różnicy w cenie:
Proxima: 39 poziomów regÓlacji czułości, cena 1480
Proxima: 45 poziomów regÓlacji czułości, cena 1700
Proxima: 48 poziomów regÓlacji czułości, cena 1800
Szybko przeliczyłem, i okazało się, że - bingo - wiem skąd się biorą ceny rutusów!
Wzór empiryczny ogólny na cenę rutusa poza promocją zimową jest następujący:
CENA = 37,90PLN * ILOŚĆ_POZIOMÓW_regÓlacji_WZMOCNIENIA

Istnieje ryzyko, ze wzór przestanie działać, jeśli producent w ramach kolejnej dużej zmiany w konstrukcji zmieni regÓlację na regUlację. Ale na razie się sprawdza z niezłą dokładnością.

I jeszcze jedna ważna rzecz, której pewnie niektórzy nie zauważyli, a jest to jedna z głównych innowacji całej nowej serii. W każdym razie nie do zbycia milczeniem. Z opisu wynika (tak ja to zrozumiałem), że wykrywacze działają opcjonalnie bez baterii. Jest to ważne, bo baterie (6xAA) ważą 0,2kg a więc ich włożenie podniosłoby wagę o 13% zbliżając konstrukcję do innych ciężkich sprzętów. A tak mamy dość lekki wykrywacz 1,5kg! Strona nie tłumaczy jak jest zasilany wykrywacz w trybie bez baterii. Szkoda. Zapewne chodzi o ochronę własności intelektualnej albo o serię patentów nie do końca jeszcze zatwierdzonych.

Na koniec, zwracają też uwagę tradycyjnie lekkie sondy. Rodzina powiększyła się o mniejsze modele i wszystkie mieszczą się w masie 500g. Niesamowite!
Napisano
Nie zapomniałeś o wspólnym mianowniku wygląd XLT i puszka w poprzek wyraźny postęp i zbliżenie do wzorca
sprzedaje sie jak świeże bułeczki"
Napisano
hahaha żal d...e ściska co?? Do roboty Panowie konstruktorzy a nie żalić się na forum :)
Brzęczek, a jak Twój sprzęt? Rutus już zrobił dwa, od momentu kiedy Ty zacząłeś. Bedzie coś z tego czy nie?
Napisano
Kol Brzeczy.. jak by chciał toby puścił jakąś kolejną zrzynkę nap. na bazie xlt ale nie poco lepiej poczekać na samodzielne koncepcje co z czasem zaowocuje czymś pozytywnym na Polskim rynku jeśli chodzi o samodzielne innowacyjne rozwiązana
Napisano
Przy tej ilości żali i cennych uwag rutus wypuści jeszcze kolejnych pięć wykrywek zanim będzie nam dane zobaczyć ten niedościgniony wzór doskonałości stworzony przez kolege Brzęczyszczykiewicza:) kolego Brzęczyszczykiewicz krytykować jest łatwo-Ty na tym i innych forach w tym przodójesz-większość już wie że jesteś najlepszy-czekamy tylko na to Twoje cudo.pozdrawiam:)
Napisano
Nie rozumiem o co Wam chodzi. Krytykuje - źle, z podziwu wyjść nie mogę - też źle. Strach się odezwać :)
Kempa - jestem przekonany że nie 2, nie 5 a 15 jest w stanie wypuścić. Jest tyle poziomów wzmocnienia do wykorzystania...
Na pewno w tym nie przodóję, cokolwiek by to miało oznaczać ;)

Koko, a czy trzeba cokolwiek umieć, żeby np zapisać się do trzyliterowego ugrupowania i krytykować rząd?
Nie.
No to i ja sobie chyba mogę pomarudzić. W końcu każdy jest potencjalnym klientem.
Napisano
szkoda ,że wątek umarł już po pierwszym wpisie jasia fasoli-jak zwykle totalne dno! Co do nowego Rutusa,jakby nie patrzeć jest to pierwsza rodzima konstrukcja pracująca na 16kHz Do mnie to przemawia jako ,że chodzę głównie za kolorową drobnicą .Jak skuteczny w porównaniu z zachodnią konkurencją-zweryfikują to potencjalni nabywcy w terenie ,a nie teoretycy w stylu Pana B. na forum
Napisano
Witam Ciebie LJ w ten świąteczny wieczór, niemal noc cudów.
Czy mógłbyś w łaskawości swojej uświadomić mnie, jaka i jak duża jest praktyczna (żeby nie zaśmiecać forum eorią") korzyść z 16kHz względem 10 czy 7kHz w przypadku kolorowej drobnicy? Bo teoretycznie to ja wiem, ale chciałbym poznać Twoje zdanie jako praktyka.
Nie daj się prosić. Inni tez skorzystają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie