DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Temat może naiwny ale wydaje mi się, że zasługuje na osobny wątek. Jak sądzę zdecydowana większość kolegów natrafiła niejednokrotnie podczas wypraw na ten mały nieodłączny atrybut grzybiarza ale i nie tylko. Znalezione obok ziemianek czy stanowisk strzeleckich pośród kupy łusek mausera czy mosina zawierają w sobie coś bardzo osobistego z życia już dawno nieobecnych, czesto poległych. Prawie jak nieśmiertelnik, choć oczywiście tych dwóch rzeczy nie można porównać. Mam i ja kilka swoich scyzoryków, wszystkie znalezione w lesie, większość naruszona zębem czasu ale z tego powodu nie mniej cenne. Wstawiajcie Panowie zdjęcia swoich scyzorów. W naszej wyszukiwarce trochę mało na ten temat, więc przydadzą się świeże fotki.Na początek nożyki ogrodnicze - sierpaki:Z lewej - znaleziony obok ruskich ziemianek z sygnaturami EL ME, ŁÓDŹ, 40 Z prawej - w starej szopie GERLACH POLAND Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Z lewej ogrodniczy okulizak (też koło ruskich ziemianek) z syg. GERLACH POLAND Z prawej w innym rejonie lasu GERLACH RGMe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Z kupką łusek mausrea obok niemieckiego stanowiska strzeleckiego wyskoczył mały scyzor, niestety już bez ostrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 tak to wyglądało w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Takie tam nieokreślone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 No i na koniec PRL z syg. NIERDZEWNE i CFI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 scyzoryk z bardzo osobliwą historiąznaleziony wraz z odznaczeniem i klamra wh, w miejscu gdzie partyzantka rozbila Niemcówjak się później okazało wygrawerowane nazwisko było na liście poległych z tego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 a to mój :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spalice Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Znaleziony na terenie byłej bazy luftwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 A oto mój kozik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Naturalnie ostrzony- żaden korzeń nie ma szans:) polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 EL-ME Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Swietny fant @Kamimijan! Nie myslales o tym zeby poszukac rodzinie poleglego i zafundowac im bezcenny prezent?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 pomóz i nie ma bólu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.